Datum: zaterdag 18 februari 2017 · 18:00
Team: U22
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

DTL-team doet goede zaken

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de thuiswedstrijd tegen Landstede Basketbal gewonnen. In een spannende wedstrijd, waarin Zwolle het grootste deel van de speeltijd een voorsprong had, won de Leidse ploeg met 73-69. Hierdoor staat Zorg en Zekerheid Leiden op een gedeelde vierde plek en heeft het plaatsing voor de Final Four in eigen hand.

Zorg en Zekerheid Leiden nam in het eerste kwart in eerste instantie nog een voorsprong (10-6), maar zag Landstede vervolgens langszij komen. Aan het eind van het eerste kwart was het 14-16. De bezoekers gingen vervolgens prima door. Zorg en Zekerheid Leiden had moeite met de felle verdediging van de Zwollenaren en maakte zelf verdedigend teveel fouten, waardoor het de bezoekers teveel open schoten gaf die hier wel raad mee wisten. Via 21-28 werd het 32-41. Gelukkig herstelde de thuisploeg de schade nog enigszins, zodat de rust werd bereikt met een 36-41 voorsprong voor Landstede Basketbal.

In het derde kwart stond het verdedigend een stuk beter aan Leidse zijde. Toch bleef de thuisploeg steeds tegen een kleine achterstand aankijken. Het laatste kwart ging in bij 49-53. Zorg en Zekerheid Leiden begon de vierde periode goed en Landstede Basketbal kwam niet meer tot scoren. Via een 10-0 run werd het 59-53. De Zwollenaren gaven echter niet op en knokten zich terug tot 59-59. Vanaf dat moment bleef het spannend tot het eind, met Zorg en Zekerheid Leiden steeds net aan de goede kant van de score. Met nog anderhalve minuut op de klok schoot Jan Driessen zijn ploeg met een driepunter naar 69-63. Landstede Basketbal bleef knokken, maar uiteindelijk won Zorg en Zekerheid Leiden met 73-69.

“We hadden het heel moeilijk vandaag met een goed Landstede Basketbal”, constateerde coach Richard den Os na afloop. “Sommige spelers zaten niet in de wedstrijd en ook als ploeg ging het niet altijd even soepel. Daarom is het mooi dat we in staat zijn om de wedstrijd alsnog te winnen en laten zien dat we mentaal een stap hebben gezet. Ook goed om te zien dat Rens Butter en Jan Driessen weer kunnen spelen, al zijn ze bij lange na nog niet waar ze moeten zijn. Ze missen duidelijk ritme, maar dat komt de komende weken wel goed.”