75-68

Datum: zondag 12 februari 2017 · 16:00
Locatie: Sporthal Boshoven, Weert

DTL-team strijdend ten onder

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden is na een goed gespeelde wedstrijd strijdend ten onder gegaan tegen de Basketbal Academie Limburg. Bij de formatie uit Weert speelden maar liefst acht spelers uit het eredivisieteam van BSW mee, onder wie ook Kasper Averink, tot vorig seizoen nog speler van Zorg en Zekerheid Leiden. Via een ruststand van 31-31 werd het uiteindelijk 75-68 voor de Limburgers.

Het was op voorhand duidelijk dat het voor het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden een lastige wedstrijd zou gaan worden in Weert. De Leidse formatie moest het doen zonder de geblesseerde Siem Willems, Leratho Biekman en Rens Butter. Jan Driessen was wel weer terug van een blessure maar had pas één keer met de groep kunnen trainen en mocht en kon maar beperkt spelen.

Het DTL-team was weer aangevuld met U18-spelers Jim Blom en Lucas Kruithof. Vanaf het begin liet Zorg en Zekerheid Leiden zien dat het niet naar Weert was gekomen om zich zomaar af te laten slachten. Het team speelde met veel energie en hoewel de thuisploeg eerst nog een voorsprong nam, daar was het de Leidse ploeg die na het eerste kwart brutaal de leiding had genomen, 15-16. Ook in het tweede kwart nam Weert eerst een voorsprong (26-19), maar weer vocht Zorg en Zekerheid Leiden zich knap terug. De rust werd bereikt bij 31-31.

In het derde kwart ging Weert feller en fysieker spelen. Zorg en Zekerheid Leiden had het hier eerst moeilijk mee. Iets wat niet gek was, want met Dyon Halman, Roel Aarts, Rens van Ravensteijn, Matthew van Tongeren en Akeel Eduardo heeft Weert spelers die week in, week uit het gevecht aan moeten gaan met spelers uit de Dutch Basketball League. Toch bleven de bezoekers in de wedstrijd hangen door aanvallend de bal snel te laten gaan en als team te blijven spelen. Aan het eind van het derde kwart was het 60-51.

In het laatste kwart kwam Weert eerst op de grootste voorsprong van de wedstrijd (63-51), maar de bezoekers weigerden om op te geven. Marijn Ververs nam zijn ploeg op sleeptouw en na een 11-0 run stond het plotseling 63-62 en was er weer volop spanning. Weert kwam vervolgens door onder andere een driepunter van Averink op 70-64, maar weer knokte Zorg en Zekerheid Leiden zich terug: 70-68. Bij 72-68 nam de Leidse formatie een te snel schot, waarna de thuisploeg vanaf de vrije worplijn de eindstand van 75-68 op het bord schoot.

“Wat we vandaag laten zien, was gewoon heel goed”, oordeelde coach Richard den Os na afloop. “Omdat U18 van Weert ook moest spelen, wist ik dat ze met veel spelers van het eerste zouden spelen en dat waren er nu zelfs acht, onder wie veel spelers die veel minuten maken in de DBL. Logisch dat wij fysiek tekort komen, maar als ik zien dat de U18-spelers, waarvan Calvin Poulina eigenlijk ook nog U18 is, zich staande houden, dan is dat mooi om te zien. Het hele team ging het gevecht aan, bleef knokken en liet goed basketbal zien. Dat we uiteindelijk net tekort komen is jammer, maar als we deze lijn doortrekken dan zie ik de rest van de wedstrijden met vertrouwen tegemoet. Het gaat wel spannend worden om een plek voor de Final Four, omdat veel ploegen dicht bij elkaar staan, maar het is alleen maar goed om wedstrijden te spelen die ergens om gaan.”

De volgende wedstrijd van het DTL-team is komende zaterdag om 18.00 uur in de Vijf Meihal tegen Landstede Basketbal.