67-59

Datum: zondag 5 februari 2017 · 17:00
Locatie: Arcus Topsporthal, Wijchen

DTL-team verliest wedstrijd en spelers

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de uitwedstrijd tegen TBG Dragons in Wijchen verloren. In een hard duel ging het Leidse team met 67-59 onderuit en verloor het ook nog eens Rens Butter, die zijn eerste wedstijd in twee maanden speelde, met een enkel blessure en Leratho Biekman. Met de blessures van Siem Willems en Jan Driessen wordt de spoeling zo langzamerhand erg dun voor het Leidse DTL-team.

Zorg en Zekerheid Leiden begon slecht en slap aan de wedstrijd en keek gelijk tegen een 8-0 achterstand aan. Daarna herstelden de bezoekers zich enigszins en aan het eind van het eerste kwart bedroeg de achterstand nog maar twee punten. In de tweede helft nam Zorg en Zekerheid Leiden een kleine voorsprong, maar die werd aan het eind van de eerste helft weggegeven, waardoor de ploegen bij 34-34 gingen rusten.

In de tweede helft begon Dragons scherper en nam het gelijk een voorsprong. De wedstrijd werd ook steeds harder, omdat de scheidsrechters de wedstrijd totaal niet onder controle hadden. Dragons ging hier beter mee om en aan het eind van het derde kwart stond het 53-43 voor de thuisploeg. Tot overmaat van ramp ging Rens Butter aan het eind van dit kwart door zijn enkel. Even later, in het vierde kwart raakte Leratho Biekman ook nog geblesseerd aan zijn schouder. Zorg en Zekerheid Leiden werkte vervolgens wel hard, maar was meer bezig met de randzaken dan de wedstrijd zelf en verloor uiteindelijk de wedstrijd met 67-59.

“Het is jammer dat we verliezen, maar vooral de manier waarop”, mopperde coach Richard den Os na afloop. “De scheidsrechters hadden het totaal niet in de hand en ik had niet de indruk dat ze wisten waar ze mee bezig waren. Dragons ging daar beter mee om dan wij. Dat is ook een mentaal iets waar we in moeten groeien. Daarnaast raakten we in de tweede helft Rens en Leratho kwijt. Al moet ik zeggen dat zij ook twee spelers kwijtraakten met een blessure. Zegt ook wel iets over de wedstrijd. Maar Rens en Leratho zijn belangrijke spelers voor ons en vooral voor Rens is het sneu, aangezien hij net terugkwam van een blessure. Het zal de komende weken niet makkelijk zijn met alle blessures (Jan Driessen en Siem Willems zijn ook nog geblesseerd), maar we gaan verder waar we mee bezig zijn.”