Datum: zondag 29 januari 2017 · 18:00
Team: U22
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

Overtuigende overwinning DTL-team

Na twee nederlagen op rij won het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden de thuiswedstrijd tegen Donar op overtuigende wijze. Na een 37-28 werd het 70-50 voor de Leidse ploeg.

Zorg en zekerheid Leiden, nog steeds spelend zonder Rens Butter, Jan Driessen en Siem Willems, begon niet goed aan de wedstrijd. Het tempo was te laag en verdedigend te slap. Pas aan het eind van het eerste kwart ging het beter waardoor het team na tien minuten een voorsprong had van drie punten: 16-13. Het tweede kwart was weer iets beter. Verdedigend was er meer intensiteit en in de aanval ging de bal beter rond. Met rust was het verschil opgelopen tot negen punten: 37-28.

De tweede helft was prima van Leidse kant. Hierdoor werd het verschil snel groter en kon iedereen spelen. Uiteindelijk werd het 70-50.

“Vorige week speelden we al een stuk beter dan de week daarvoor”, stelde coach Richard den Os na afloop. “Nu was het weer iets beter. We missen nog steeds een aantal jongens, maar de rest pakt het steeds beter op. Dat is goed om te zien.”