86-78

Datum: zondag 22 januari 2017 · 19:00
Locatie: Alexanderhal, Rotterdam

DTL-team onderuit bij koploper

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden is er in Rotterdam niet in geslaagd om koploper Rotterdam Basketbal pootje te lichten. De Leidse formatie moest een zwak derde kwart bekopen met een 86-78 nederlaag.

Zorg en Zekerheid Leiden kwam in Rotterdam goed uit de startblokken en pakte een 3-7 voorsprong na amper twee minuten spelen. Koploper Rotterdam Basketbal kwam echter net zo snel terug. Na een dunk van Maik Bouwer stond het halverwege het eerste kwart 13-9. In de laatste anderhalve minuut van het eerste kwart nam de Leidse formatie weer het heft in handen: 21-25. Marijn Ververs was dan al goed voor 12 punten.

In de tweede periode hielden beide ploegen elkaar op gelijke hoogte. Via onder andere Sam van Dijk, voor rust goed voor 13 punten, gingen de Rotterdammers met een 44-42 de rust in. Halverwege het derde kwart sloeg Rotterdam Basketbal een gat van dertien punten: 58-45. Dat stond er na drie keer tien minuten nog steeds op het bord: 65-54.

Ondanks dat de marge in het slotkwart vijftien punten werd (73-58), werd het tegen het einde van de wedstrijd toch nog spannend. Met nog twee minuten te spelen, was het verschil nog maar één punt in het voordeel van Rotterdam Basketbal: 76-75. Sam van Dijk en Coen Stolk met een driepunter zorgden ervoor dat de Leidse inhaalrace tot stilstand kwam. De thuisploeg pakte derhalve de winst met 86-78.