86-76

Datum: vrijdag 25 november 2016 · 21:00
Locatie: Alexanderhal, Rotterdam

DTL-team uit de beker

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden verloor afgelopen vrijdag in Rotterdam met 86-76. Door deze nederlaag is het team uitgeschakeld in het toernooi voor de beker en gaat Rotterdam Basketbal door naar de halve finale.

Door de nederlaag tegen Lokomotief met drie punten verschil en de overwinning van Rotterdam op Lokomotief met twee punten moest Leiden met vier punten verschil winnen om de halve finale te bereiken. Zorg en Zekerheid Leiden moest het stellen zonder de geblesseerde Siem Willems en Jelle van Heiningen. Daarnaast werd Rens Butter uit voorzorg aan de kant gehouden.

Zorg en Zekerheid Leiden begon goed aan de wedstrijd en nam gelijk een voorsprong, 7-12. Rotterdam haakte echter weer snel aan en na de eerste periode stond het 17-18, nog wel in het voordeel van de Leidse ploeg. De tweede periode ging gelijk op, al was Zorg en Zekerheid Leiden vaak aan de goede kant van de score. De rust ging in bij 37-39.

In de derde periode begon Rotterdam met twee driepunters en daarna was de Leidse ploeg het volledig kwijt. Vooral verdedigend werd het achter elkaar één tegen één verslagen, waardoor Rotterdam eenvoudig kon scoren. De derde periode werd uiteindelijk met 32-13 verloren, waardoor Zorg en Zekerheid Leiden met een 69-52 achterstand aan het vierde kwart begon.

In het laatste kwart vochten de bezoekers zich beetje bij beetje terug en bij 71-67 was het weer helemaal terug in de wedstrijd. De laatste minuten waren echter weer voor Rotterdam en uiteindelijk won de thuisploeg met 86-76.

“Aanvallend was het niet eens zo slecht”, constateerde coach Richard den Os na afloop. “Alleen in het derde kwart was het wat dat betreft niet goed. Verdedigend was het de hele wedstrijd niet goed. En in het derde kwart echt slecht. Toch winnen we drie van de vier kwarten. Maar in het derde kwart zakken we zwaar onder de ondergrens. Overigens waren de scheidsrechters ook niet echt op dreef en het feit dat wij 32 fouten krijgen tegen 12 voor Rotterdam is ronduit belachelijk en helpt natuurlijk ook niet. Zij mogen daardoor 43 vrije worpen nemen, waarvan 30 raak tegen 5 op 6 voor ons. Maar goed, we moeten vooral naar ons zelf kijken en dan weten we dat we aan de verdediging moeten werken.”