77-75

Datum: vrijdag 18 november 2016 · 20:00
Locatie: Van Zweedenhal, Rijswijk

DTL-team nipt ten onder in Rijswijk

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden verloor afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen Lokomotief. Zonder de zieke Jan Driessen en geblesseerde Siem willems kwam de Leidse ploeg net tekort: 77-75.

Lokomotief begon beter aan de wedstrijd. Het was net iets scherper dan de bezoekers, waar center Jelle van Heijningen snel de wedstrijd moest verlaten met een enkelblessure. Aan het eind van de eerste periode stond het 21-16. In de tweede periode bleef Lokomotief steeds aan de goede kant van de score. Aanvallend was het aan Leidse zijde vaak te onrustig en verdedigend gaf het de schutters van Lokomotief teveel ruimte. De rust ging in bij 38-31 in Rijswijks voordeel.

De tweede helft was iets beter van Zorg en Zekerheid Leiden. Met name Rens Butter, spelend tegen zijn oude club, en Marijn Ververs lieten zich gelden. Aan het eind van het derde kwart was de achterstand iets teruggebracht, 53-49.

In het laatste kwart bleef Zorg en Zekerheid Leiden steeds iets achter de feiten aanlopen. Net als in de rest van de wedstrijd wisselde het hele goede momenten af met slechte fases. Met nog minder dan twee minuten te spelen leek de wedstijd gespeeld:75-66. Zorg en Zekerheid Leiden gaf echter niet op en vocht zich knap terug en met nog zeven seconden te gaan stond het plotseling 75-75. Lokomotief had nog één aanval die na een time-out werd ingenomen op de helft van Zorg en Zekerheid Leiden. De Leidse verdediging deed niet wat het zou moeten doen en Lokomotief profiteerde dankbaar en won alsnog de wedstrijd met 77-75.

“Het was een beetje dubbel vandaag”, stelde coach Richard den Os. “We werken heel hard en vechten ons een paar keer goed terug in de wedstrijd. Op het eind zelfs van negen achter tot gelijk. Maar de uitvoering, zowel in de aanval als verdediging, was vaak niet goed met wat we hadden afgesproken. Daarnaast wisselen we goede fases te vaak af met hele slechte en een goede ploeg als Lokomotief straft dat laatste af. Het is uiteindelijk jammer dat we met twee punten verschil verliezen, maar heel eerlijk zou het niet verdiend zijn geweest als we wel gewonnen hadden. Dit zijn wel wedstrijden waar we van kunnen en moeten leren om de volgende stap te maken.”