49-41

Datum: zondag 13 november 2016 · 18:00

DTL-team wint van Amsterdam

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam gewonnen. In een aanvallend slechte en rommelige wedstrijd wonnen de Leidse talenten met 49-41.

Zorg en Zekerheid Leiden begon op zich nog wel aardig aan de wedstrijd, al werden er teveel open schoten gemist. Maar de verdediging stond goed en na de eerste periode stond het 16-8 voor de thuisploeg. Daarna werd het allemaal een stuk minder. Het schotpercentage bleef slecht, maar ook de uitvoering in de aanval werd slordiger. Gevolg was dat de ploeg nog maar moeilijk tot scoren kwam. Verdedigend was het over het algemeen nog wel goed. Met een voorsprong van 27-18 voor Zorg en Zekerheid Leiden zochten beiden teams de kleedkamer op.

Na de rust werd het er niet beter op en aan het eind van het derde kwart stond het 39-29. De laatste periode werd het nog slechter aan Leidse kant en begon Apollo Amsterdam met een 9-0 run, waardoor het plotseling 39-38 stond en Zorg en zekerheid Leiden moest vrezen voor een nederlaag. Zover liet de thuis ploeg het gelukkig niet komen. In de laatste minuten trok het de wedstrijd alsnog naar zich toe en won het met 49-41.

“Dit was de slechtste wedstrijd tot nog toe”, oordeelde coach Richard den Os. “Er was totaal geen focus, waardoor de uitvoering in de aanval slecht was en er veel verkeerde keuzes werden gemaakt. En als dat wel goed was, dan was de afwerking vaak onder de maat. Het enige positieve was dat er wel hard gewerkt werd in de verdediging en daardoor winnen we de wedstrijd wel. Er wordt vaak gezegd dat je ook slechte wedstrijden moet winnen en dat klopt, maar het moet de komende wedstrijden wel een stuk beter dan we nu hebben laten zien.”