67-69

Datum: zondag 30 oktober 2016 · 15:00

Eerste nederlaag voor U24

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondag de eerste nederlaag in de reguliere competitie moeten slikken. De Basketbal Academie Limburg, voor deze gelegenheid versterkt met Kasper Averink, vertrok met een 67-69 winst uit Leiden.

Zorg en Zekerheid Leiden opende zondagmiddag sterk tegen de Basketbal Academie Limburg, die behalve Kasper Averink ook nog versterkt was met een trio spelers uit het eerste team van BSW (Akeel Eduardo, Dyon Halman en Daan Rosenmuller). Na twee minuten stond het al 5-0 voor de Leidse formatie, maar daarna kwamen de Limburgers opzetten. Via een 0-10 run namen de bezoekers een voorsprong, die na tien minuten drie punten bedroeg: 12-15.

In de tweede periode sloeg de Academie een gaatje naar veertien punten: 25-39. Onder andere via vier punten op rij van Siem Willems beperkte Zorg en Zekerheid Leiden de achterstand bij rust tot acht punten: 31-39.

Nadat de thuisploeg na de pauze eerst nog terug was gekomen tot vijf punten (36-41), waren het de Limburgers die alert reageerden en uitliepen naar 39-56. Het laatste woord was voor Zorg en Zekerheid Leiden dat de achterstand terugbracht tot veertien punten: 42-56.

Vier minuten voor tijd werd het billenknijpen voor de Basketbal Academie Limburg, want de thuisploeg had de marge verkleind tot drie punten: 58-61. Bij het ingaan van de laatste minuut had Zorg en Zekerheid Leiden de leiding overgenomen: 67-64. Averink knalde vervolgens in zijn oude thuishaven de gelijkmaker op het bord. Twee vrije worpen van Averink betekenden dertien seconde voor het einde 67-69. Na een time-out van Richard den Os ging het laatste schot van Jan Driessen mis en dus konden de Limburgers twee punten mee naar huis nemen.

Ondanks het verlies was coach Richard den Os wel tevreden over deze wedstrijd. “Met de spelers die er nu bij waren is BAL een sterke tegenstander en bij ons ontbreekt Rens Butter nog. We hebben maar acht turnovers over de hele wedstrijd en pakken 21 aanvallende rebounds. Verdedigend was het zeker in de tweede helft ook niet verkeerd. Alleen missen we teveel open en makkelijke schoten. Mentaal zat het goed aangezien we ons terug weten te vechten van 17 punten achter tot 3 voor vlak voor tijd. Dat we uiteindelijk net verliezen is jammer maar niet meer dan dat. Sterker, van alle wedstrijden tot nog toe ben ik het meest tevreden over deze wedstrijd.”