59-84

Datum: vrijdag 14 oktober 2016 · 21:15
Locatie: Vinkhuizen, Groningen

DTL-team wint in Groningen

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de uitwedstrijd tegen Donar in winst om weten te zetten. In Groningen won het team van coach Richard den Os met 59-84. Dit lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige overwinning, maar dat was het zeker niet.

Zorg en Zekerheid Leiden was zonder de geblesseerde Rens Butter, Leratho Biekman en de zieke Shayron Juan Pedro naar Groningen afgereisd. Op het late tijdstip van 21.15 uur op een vrijdagavond begon de thuisploeg beter aan de wedstrijd. Zorg en Zekerheid Leiden speelde rommelig en niet met de juiste intensiteit, iets wat Donar wel deed. Daardoor stond het na het eerste kwart 15-13 voor de thuisploeg.

Het tweede kwart was aanmerkelijk beter van de bezoekers. Er werd beter verdedigd en ook aanvallend werd de open man gevonden. De Leidse ploeg nam snel een voorsprong die met de rust dertien punten bedroeg: 26-39.

Wie dacht dat de wedstrijd daarmee gespeeld was kwam bedrogen uit. De Leidse ploeg begon zoals het de wedstrijd begon en Donar maakte hier goed gebruik van. Dankzij een goede laatste minuut ging Zorg en Zekerheid Leiden toch nog met een voorsprong van tien punten het laatste kwart in: 47-57.

Aan het begin van dat kwart werd het helemaal een wedstrijd toen de thuisploeg terug kwam tot vijf punten: 54-59. Verder liet Zorg en Zekerheid Leiden het niet komen. Met nog vijf minuten te gaan, was het verschil weer elf punten: 56-67. De laatste vijf minuten waren helemaal voor de bezoekers, waardoor het uiteindelijk nog een ruime overwinning werd: 59-84.

“Het begin van het tweede kwart en de laatste zeven minuten van de wedstrijd waren goed”, oordeelde coach Richard den Os na afloop. “Voor de rest was het aanvallend te rommelig en ook verdedigend niet altijd even goed. Genoeg om aan te werken dus.”