73-59

Datum: zondag 9 oktober 2016 · 15:00

DTL team wint ook tweede wedstrijd

Het DTL team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondag ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In de eigen Vijf Meihal werd Rotterdam Basketbal in een spannende wedstrijd verslagen: 73-59.

Zonder de geblesseerde Rens Butter begon de thuisploeg niet goed aan de wedstrijd. Rotterdam Basketbal was feller en de verdedigende rebound was slecht verzorgd aan Leidse kant. Via 7-10 stond het aan het eind van het eerste kwart 14-19 voor de bezoekers. Het tweeede kwart was een stuk beter voor de thuisploeg. Na vijf minuten stond het 22-19 en bij rust was de voorsprong 35-29 in Leids voordeel.

In de tweede helft begon Zorg en Zekerheid Leiden goed en liep het iets verder weg. Daarna werd het slordig en kwam Rotterdam Basketbal beter in de wedstrijd. Aan het eind van het derde kwart stonden de bezoekers weer op voorsprong: 46-48. In het vierde kwart ging het lang gelijk op, maar in de laatste minuten trok Zorg en Zekerheid Leiden toch de overwinning naar zich toe en won het met 73-59.

“We begonnen niet goed, maar daarna pakten we het goed op”, was het commentaar na afloop van coach Richard den Os. “Alleen spelen we nog te wisselvallig. Net als een week eerder is er een te groot verschil tussen de goede fases en de mindere fases. En dat is ook voor een groot deel een mentaal dingetje. Dus daar zullen we aan moeten werken.”