66-87

Datum: vrijdag 30 september 2016 · 21:00
Locatie: Calandhal Hal 2, Amsterdam

DTL-team wint eerste wedstrijd

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste wedstrijd van het reguliere seizoen gewonnen. In Amsterdam werd harlemlakers overtuigend verslagen met 66-87.

Zorg en Zekerheid Leiden begon zeer sterk aan de wedstrijd. Aanvallend ging de bal goed en snel rond, waardoor het team goede schoten kreeg die veelal werden benut. En verdedigend stond het ook goed. Via 2-12 stond het na tien minuten 10-27 voor de bezoekers. Het begin van het tweede kwart was ook goed, maar daarna werd het allemaal wat minder. Verdedigend werden de spelers één tegen één te makkelijk verslagen en de aanval werd rommelig. Harlemlakers kon zo enigszins terugkomen in de wedstrijd. De rust werd bereikt bij 29-45.

In de tweede helft begon Zorg en Zekerheid Leiden weer zoals het de wedstrijd begon. Het liep snel verder weg en bij 35-65 werd de grootste voorsprong bereikt. Hierna verslapte het team weer en was het meer bezig met randzaken dan met de wedstrijd zelf. Aan het eind van het derde kwart bedroeg de voorsprong nog 24 punten (45-69) en met nog vijf minuten te gaan nog maar vijftien: 60-75. De laatste minuten herpakten de bezoekers zich en werd de 66-87 eindstand bereikt.

Marijn Ververs was met 16 punten, 8 assist, 6 rebounds en 5 steals goed op dreef, net als Siem Willems met 19 punten en 7 rebounds. Jan Driessen had een double double met 11 punten en 12 rebounds. Het team pakte 32 aanvallende rebounds.

“Het was een kleine twintig minuten heel goed”, oordeelde coach Richard den Os na afloop. “Het is ook logisch dat het op sommige momenten minder gaat, maar soms was het heel veel minder. Het verschil tussen de goede en mindere fases was daardoor te groot. Maar over het algemeen ben ik tevreden, zeker over de aanvallende rebounds.”