60-47

Datum: woensdag 7 december 2016 · 20:00

Midweekse overwinning DTL-team

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de midweekse wedstrijd tegen New Heroes Basketball Den Bosch in winst om weten te zetten. Na een een 31-18 ruststand won de Leidse ploeg met 60-47. Hierdoor handhaaft het team zich in de top van de DTL.

Leiden begon stroef aan de wedstrijd en keek na vijf minuten aan tegen een kleine achterstand: 6-8. Hierna begon het beter te lopen en aan het eind van de eerste periode stond het 17-10 in het voordeel van de thuisploeg. Aan het begin van de tweede periode ging Zorg en Zekerheid Leiden goed door en liep het verder weg. Via 25-12 stond het drie minuten voor de rust 31-13. De laatste minuten voor de rust waren rommelig en wist de thuisploeg niet meer te scoren. Den Bosch kwam hierdoor iets terug: 31-16.

In het derde kwart was het verdedigend plotseling een stuk minder. De eerste acht minuten van het derde kwart scoorden de bezoekers meer dan de hele eerste helft. Gelukkig pakte het team het in de laatste minuten het wel weer op, waardoor de voorsprong nog wel elf punten verschil bedroeg: 46-35.

Het laatste kwart begon nog wel goed. Zorg en Zekerheid Leiden liep uit naar een 54-38 voorsprong. De laatste minuten waren echter weer rommelig en was de afwerking slecht en bij 60-47 was de wedstrijd gedaan.

“Er werd hard gewerkt en verdedigend was het op het derde kwart na zeker niet verkeerd”, aldus coach Richard den Os. “Aanvallend was het op een paar fases na te onrustig en waren we slordig in de afwerking. Een aantal spelers brengt wat dat betreft ook te weinig. Dus dat moet beter.”