76-59

Datum: zondag 6 november 2016 · 17:00

U18 verslaat Harlemlakers

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Harlemlakers in winst omgezet. Via een ruststand van 40-25 werd een eindstand van 76-59 bereikt.

In het nog jonge seizoen is het Amsterdamse Harlemlakers te gast voor wedstrijd nummer zes. De bezoekers hebben in Amsterdam West een goed draaiend bolwerk (samenwerkingsverband) neergezet. Vorige seizoen bij U16 begon dat bijna haar eerste vruchten af te werpen. Dit jaar is het met al de spelers in verschillende teams wat passen en meten, maar vanmiddag waren de bezoekers bijna helemaal compleet.

De eerste paar minuten is het de thuisploeg die een voorsprong neemt: 7-0. Deze voordelige marge wordt net zo rap weer weggeven: 7-10. Daarna houden de ploegen elkaar in evenwicht, waarna de score na het eerste kwart 15-12 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden is.

Na 15-16 plaatst de Leidse ploeg een 15-0 run en bij 30-16 wisselen de bezoekers van verdediging. Dat lijkt eerst resultaat te hebben (34-24), maar twee benutte drietjes zorgen voor de 40-25 ruststand.

De thuisploeg had teveel balverlies en een aantal malen concentratieverlies. Aan de andere kant bleven de bezoekers vechten voor hun punten en gaven niet op. Het derde kwart is ook voor de thuisploeg en even is het verschil dertig punten: 56-26. Maar met nog tien minuten te spelen is de stand 61-38.

In het laatste kwart komen de bezoekers nog terug naar 68-51, maar kleiner wordt het verschil niet en bij 76-59 klinkt het laatste fluitsignaal.

Komende weekend speelt U18 de lastige uitwedstrijd in Utrecht tegen Uball.

Scores: Bart 15, Jim 12 (16 rebounds), Lucas 11, Quinten 10, Roelof 9, Lukas 9, Wouter 4, Troy 2 en Sander 2.