60-74

Datum: zondag 30 oktober 2016 · 12:30
Locatie: Willem Alexander Sportc., Groningen

U18 pakt winst in Groningen

In het hoge noorden heeft het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden de twee punten in een zwaarbevochten wedstrijd mee naar huis genomen. Een achterstand bij rust (37-33) werd uiteindelijk omgedraaid in een 60-74 winstpartij.

De opening was duidelijk voor RTC Noord. Het opleidingsbolwerk, dat moet zorgen voor de aanvulling voor Donar U24 en verder, nam het heft in handen. Zowel inside als van ver weg vlogen de ballen er voor de thuisploeg makkelijk in. Een driepunt buzzerbeater aan Leidse kant zorgde ervoor dat het verschil niet te groot werd: 25-19 na één kwart spelen.

Er moest beter verdedigd worden aan de kant van Zorg en Zekerheid Leiden. Alle negen spelers kwamen ruim aan bod in dit kwart. In het tweede kwart hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht en was het de thuisploeg die bij rust voorstond met 37-33.

De opgemaakte balans voor de eerste helft was dat er vijf lay-ups en negen vrije worpen waren gemist. Dat kon dus alleen maar beter gaan in de tweede helft. Daarin nam Zorg en Zekerheid Leiden direct het initiatief. De bezoekers liepen uit naar 37-40. Na zes minuten spelen was een time-out nodig om het ritme bij RTC Noord te onderbreken, want de Groningers hadden net een 9-0 run geplaatst. Het slotakkoord van het derde kwart was voor de bezoekers en na 30 minuten spelen was de stand weer gelijk: 48-48.

Het vierde kwart was duidelijk voor Zorg en Zekerheid Leiden. Met goed teamspel en een strakke verdediging liepen de bezoekers uit naar 50-58. De thuisploeg gaf niet op en kwam nog terug tot 54-58, maar daarna waren het de bezoekers die met de winst naar huis gingen: 60-74.

“We begonnen niet goed aan de wedstrijd”, stelde coach René Mulder na afloop. “Je weet dat na 250 kilometer rijden de ploeg eerst in het ritme moet komen. Daar hadden we wat meer tijd voor nodig. In de tweede helft hebben we bij vlagen goed spel laten zien. Zaak is dat wij dit vaker en langer laten zien. Komende zondag komt het sterke Harlemlakers op bezoek. Dat is een volgende testcase voor ons team.”

Scores: Wouter Luijk 14, Jim Blom 12, Lucas Kruithof 10, Lukas de Haas 9, Bart van Rixtel 8, Roelof Schraa 8, Troy Koehler 6, Sander Korteweg 5 en Quinten Wijnen 2.