49-70

Datum: woensdag 12 oktober 2016 · 20:00

U18 uit de bekerstrijd

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden is in de eerste ronde van het bekertoernooi uitgeschakeld. Lokomotief, afgelopen seizoen bekerwinnaar en kampioen, ging na een ruststand van 32-36 met de winst naar huis: 49-70.

Het is Lokomotief dat direct het initiatief neemt in het begin van de wedstrijd en van 2-4 wordt de stand 7-18. Vervolgens is er herstel aan de kant van Zorg en Zekerheid Leiden. Via 15-18 is het dan 16-23 na één kwart spelen.

Ook het tweede kwart toont eenzelfde beeld. Van 19-23 lopen de bezoekers uit naar 19-34. Vervolgens begint het te lopen bij Zorg en Zekerheid Leiden en via 30-34 is het 32-36 bij rust.

In de tweede helft zijn het wederom de bezoekers die het voortouw nemen en uitlopen naar 36-50 en zelfs doorstomen naar 41-61 in het vierde kwart. Lokomotief plaatst zich vervolgens zonder enige verdere moeite voor de volgende ronde.

“Vanaf het begin lopen we achter de feiten aan”, constateerde coach René Mulder na afloop. “Pas in het tweede kwart werd er bij vlagen goed gespeeld. Dat is duidelijk te weinig tegen een goede ploeg als Lokomotief. Zij waren vanavond fysiek en mentaal sterker dan wij. Heel jammer, want we hadden graag nog een aantal bekerwedstrijden willen spelen.”

Scores: Wouter Luijck 11, Lukas de Haas 10 en Roelof Schraa 9.