90-55

Datum: zaterdag 8 oktober 2016 · 14:00

Opnieuw winst voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden gaat door met winnen. Zaterdagmiddag was TBG Dragons te gast in de Vijf Meihal. Na een ruststand van 52-35 werden de punten in Leiden gehouden: 90-55.

Het begin is duidelijk voor de thuisploeg en bij 11-0 na vier minuten vluchten de bezoekers in een time-out. Dat verschil blijft echter in dit kwart staan, want na tien minuten spelen is het 22-11 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

TBG Dragons schakelt een tandje bij, terwijl Zorg en Zekerheid Leiden zich de kaas van het brood laat eten. Bij 25-23 is daar een time-out voor de thuisploeg. Zorg en Zekerheid Leiden herstelt zich goed en loopt via 47-27 uit naar 52-35 bij rust.

De wedstrijd wordt definitief beslist in het derde kwart. Terwijl alle spelers van Zorg en Zekerheid Leiden er op los scoren, wint de thuisploeg dit kwart met 27-4. Bij 88-44 is de koek op en sleept de wedstrijd zich naar het eind, wat bij 90-55 komt.

“Het team speelde beter dan vorige week tegen Rotterdam”, oordeelde coach René Mulder na afloop. “Hoewel de score met name in de eerste helft een golvende beweging had, kwam de scherpte op tijd weer in de ploeg. Met name het derde kwart hebben we aan twee kanten van het veld goed gespeeld."

Komende woensdag speelt U18 voor de eerste ronde van de beker thuis tegen Lokomotief, de bekerwinnaar en kampioen van het vorige seizoen.

Scores: Jim Blom 22 (10 rebounds en 8 assists), Bart van Rixtel 18, Roelof Schraa 15, Lukas de Haas 10, Quinten Wijnen 9, Lucas Kruithof 9, Troy Koehler 3, Sander Korteweg 2 en Rick van der Salm 2.