61-83

Datum: zaterdag 1 oktober 2016 · 13:00
Locatie: Alexanderhal, Rotterdam

Winst voor U18 in Rotterdam

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zaterdag in Rotterdam haar derde wedstrijd. Na een 31-49 ruststand wist Zorg en Zekerheid Leiden tegenstander Rotterdam Basketbal met 61-83 te verslaan.

Zorg en Zekerheid Leiden speelde al weer haar derde wedstrijd in de competitie. Tegenstander Rotterdam Basketbal was nog aan het wachten op haar eerste overwinning en schoot dan ook overtuigend uit de startblokken: 12-10 na vier minuten spelen. De (Leidse) scorer had het druk het eerste kwart. Er werd weinig verdedigd en flink gescoord door beide ploegen: 21-28.

Vervolgens trokken de bezoekers de verdediging strakker aan en Rotterdam wist vervolgens vijf minuten lang niet te scoren. Zorg en Zekerheid liep uit naar 21-39. Vervolgens wisselden de teams elkaar af met scores, waardoor de ruststand bepaald werd op 31-49.

In de tweede helft tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en probeerde met fysieke kracht de wedstrijd te kantelen. Dit lukte maar ten dele (39-52), maar aan het eind van het derde kwart was het verschil weer twintig punten. Het laatste kwart werd zakelijk uitgespeeld, waarna de punten mee terug gingen naar Leiden.

“We speelden een matige wedstrijd”, liet coach René Mulder na afloop weten. “Onze verdediging was, afgezien van een paar minuten, niet scherp genoeg. Vandaag kwamen we er nog mee weg, maar tegen andere ploegen levert dat problemen op. Onze focus was niet scherp genoeg vandaag. Doen we dat wel, spelen we met de beste ploegen mee. Doen we dat niet, hebben we het tegen elke team lastig!”

Komende zaterdag neemt Zorg en Zekerheid Leiden het in de Vijf Meihal op tegen Wijchen.

Scores: Jim Blom 14, Lukas de Haas 14, Bart van Rixtel 13, Roelof Schraa 12, Sander Korteweg 10 (11 rebounds), Lucas Kruithof 9, Jona Ververs 3, Troy Koehler 2, Mik Boland 2, Rick van der Salm 2 en Wouter Luijck 2.