67-78

Datum: zondag 13 november 2016 · 17:30
Locatie: Sportcentrum Oudenrijn, Utrecht

U18 wint spannende pot

Aan het eind van de zondagmiddag stond voor het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden wedstrijd nummer zeven van het seizoen op het programma. In de mooie (voor topsport geschikte) hal in Utrecht was Uball de tegenstander. Na een achterstand bij rust (36-33) was het toch Zorg en Zekerheid Leiden dat er met de winst vandoor ging: 67-78.

De opening van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg, zowel met drietjes als met scores van binnen. Na vier minuten spelen is de stand al 10-5. Daarnaast waren er aan Leidse kant al zes persoonlijke fouten gemaakt en moesten de coaches al direct flink doorwisselen. Via 16-6 is het aan het einde van het eerste kwart 25-20 in het voordeel van de thuisploeg.

In het tweede kwart blijft het verschil dan schommelen tussen de 5 en 10 punten verschil in het voordeel van Uball, maar Zorg en Zekerheid Leiden komt terug in de wedstrijd en na twee kwarten is het verschil nog maar drie punten: 36-33. De bezoekers hadden te veel balverlies en waren ook slordig op de vrije worplijn. Heel zwak spelen en bij de rust toch nog maar drie punten achter, dat beloofde wat voor de tweede helft.

Eerst loopt Uball nog naar 41-35, maar vervolgens zet Zorg en Zekerheid Leiden aan en via 42-43 is het na drie kwarten 50-53 in het voordeel van de bezoekers. Uball zet dan aan en komt terug naar 55-54. Echter drie minuten later is het 58-67 en de finale van de wedstrijd breekt aan. Uball vecht en vecht en komt met nog 1.22 op de klok terug naar 66-70. Dan is er een onsportieve fout aan Leidse kant, maar gelukkig blijven de vrije worpen onbenut. De laatste Leidse punten komen uit vrije worpen, waarna bij 67-78 het laatste fluitsignaal klinkt.

“We speelden een zwakke eerste helft en kwamen onnodig in de foutenlast”, liet coach René Mulder na afloop weten. “Deze foutenlast werd overigens door het team goed opgepakt. Onze verdediging kon alleen maar beter in de tweede helft en ook afwerking in de aanval kon alleen maar beter. Nuttige overwinning vandaag , maar volgende week wacht weer een lastige tegenstander. Dan gaan we met het team naar Den Helder.”

Scores: Lucas Kruithof 17, Bart van Rixel 14, Quinten Wijnen 12, Roelof Schraa 11, Jim Blom 10,
Wouter Luijk 9, Troy Koehler 3 en Sander Korteweg 2.