73-55

Datum: woensdag 28 september 2016 · 19:30

ZZ Leiden te sterk voor Rotterdam

Zorg en Zekerheid Leiden heeft vanavond de eerste oefenwinst in een thuiswedstrijd geboekt. Forward Lease Rotterdam werd na een ruststand van 44-31 met 73-55 verslagen.

Enkele weken geleden was Forward Lease Rotterdam nog te sterk voor een incompleet Zorg en Zekerheid Leiden. Vanavond waren beide partijen niet op hun sterkst. Bij de Leidse ploeg bleef Rogier Jansen (hand gekneusd) in burger langs de kant, bij de Rotterdammers hield La’Shard Anderson (last van een spiertje) het na zeven minuten voor gezien.

Anderson bezorgde de Rotterdammers de enige voorsprong in de wedstrijd door de eerste score voor zijn rekening te namen. Daarna luidde een dunk van Thomas Koenis een 13-0 run van Zorg en Zekerheid Leiden in. De Rotterdamse Amerikanen Anthlon Bell (twee driepunters) en Peter Alexis brachten bij 15-14 de spanning weer terug. Vier punten op rij van Leratho Biekman bepaalden de stand na tien minuten op 22-17.

Na vier minuten in het tweede kwart betekende een driepunter van Daviyon Draper 29-21, maar via Vaidas Tamasauskas en Bell kropen de Rotterdammers weer dichterbij: 31-28. In de slotfase van het tweede kwart vergrootte Zorg en Zekerheid Leiden via zes punten op rij van Mohamed Kherrazi en vier punten op rij van Rens Butter de marge naar dertien punten bij rust: 44-31.

Na de pauze openden Bell en Draper het bal met back-to-back driepunters. Forward Lease Rotterdam kwam niet dichterbij, vooral doordat Koenis dit kwart vanaf de vrije worplijn en kop bucket feilloos was. Zorg en Zekerheid Leiden speelde na de pauze veelal met drie of vier spelers uit het DTL-team. Butter zette na drie kwarten een 59-42 stand op het bord.

In het begin van het vierde kwart liet Cashmere Wright, die voor die tijd veel stond te missen, zien dat hij echt wel kan basketballen. Met twee bommen op rij bracht hij het verschil op 23 punten: 65-42. Dat was meteen de grootste marge. Via een dunk van Lucas Steijn en scores van Michael Kok en Bell antwoordden de Rotterdammers met een 6-0 run. Zorg en Zekerheid Leiden sloot met vier punten op rij van Calvin Poulina af voor een eindstand van 73-55. Alexis dacht tussendoor nog te dunken, maar zijn poging werd door Floris Versteeg geblokt.