52-81

Datum: zondag 25 september 2016 · 16:00

ZZ Leiden krijgt les

Op de Open Dag heeft Zorg en Zekerheid Leiden een lesje effectief basketbal gekregen. Belfius Mons-Hainaut was vanaf de start van het tweede kwart te sterk voor de Leidse formatie. Via een ruststand van 32-48 werd het uiteindelijk 52-81 voor de Belgen.

Na diverse activiteiten in het kader van de Open Dag moest Zorg en Zekerheid Leiden ook nog even flink aan de bak tegen de sterke Belgische formatie van Belfius Mons-Hainaut. Paul Vervaeck opende dit keer met Cashmere Wright, Jessey Voorn, Daviyon Draper, Mohamed Kherrazi en Thomas Koenis. Na nog geen vier minuten gespeeld te hebben, moest Vervaeck al de bank op. Koenis was in sneltreinvaart tegen twee persoonlijke fouten opgelopen en kon gaan zitten. Kherrazi en Voorn met twee driepunters zorgden ervoor dat Zorg en Zekerheid Leiden in het spoor van de Belgen kon blijven. Een driepunter van Floris Versteeg aan het einde van het eerste kwart betekende 17-21.

Toen Draper het tweede kwart met een driepunter begon, was de Belgische marge geslonken tot één punt (20-21), maar daarna was het snel gebeurd met de Leidse ploeg. Alexandru-Lucian Olah en John Stuart Mann jr. waren samen voor rust goed voor 25 punten. Geen individuele of moeilijke acties, maar gewoon door effectief teamspel. Doordat Zorg en Zekerheid Leiden drie minuten van scoren werd afgehouden, gingen de Belgen vol door. Dat resulteerde in een 32-48 ruststand.

Ook de start van de tweede helft was niet aan Zorg en Zekerheid Leiden besteed. Buiten een driepunter van de actieve Draper bleef de thuisploeg vijf minuten zonder score. Daardoor liep het verschil snel op tot boven de twintig punten. Aan het eind van het derde kwart was het al 42-69.

In het slotkwart groeide de marge maximaal tot 33 punten (44-77 en 48-81), maar door vier punten op rij van Rens Butter werd het uiteindelijk 52-81. Vervaeck gebruikte ook vandaag twaalf spelers. Koenis, een dag eerder nog topscorer met 20 punten, had vanmiddag zijn dag niet. Typerend was zijn misdunk in de tweede helft. Voorn kwam na het eerste kwart niet meer tot scoren en eindigde op 6 punten. Ook de inbreng van Wright was dit keer ondermaats.

Draper speelde een goede wedstrijd, al had hij niet altijd geluk met zijn schoten. Niettemin werd de Amerikaan topscorer met 16 punten en toprebounder met 7 stuks. Kherrazi (10 punten, 5 rebounds) speelde een degelijke wedstrijd.