77-71

Datum: donderdag 22 september 2016 · 20:30
Locatie: Cleyn Duin, Katwijk

ZZ Leiden ten onder in Katwijk

Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook het oefenduel tegen Solar-systemen Grasshoppers niet in winst kunnen omzetten. In de laatste vijf minuten werd een voorsprong van negen punten uit handen gegeven: 77-71. De Leidse ploeg speelde zonder Cashmere Wright, Mohamed Kherrazi, Jessey Voorn, Thomas Koenis en Floris Versteeg.

Richard den Os, die als coach optrad in plaats van Paul Vervaeck, stuurde als startende vijftal Rens Butter, Rogier Jansen, Daviyon Draper, Jan Driessen en Leratho Biekman het veld in. Draper zorgde voor de eerste score in de wedstrijd. Halverwege het eerste kwart leidde Grasshoppers met 10-8, maar daarna stelde Zorg en Zekerheid Leiden orde op zaken. Via vier punten van Jansen en een and-1 van Driessen werd de score omgezet naar 10-15. Calvin Poulina besloot het eerste kwart met een driepunter, waardoor ZZ Leiden met 14-24 voor kwam te staan.

Voor Leratho Biekman, Marijn Ververs, Rens Butter, Siem Willems, Calvin Poulina en Jan Driessen was het al de derde wedstrijd in drie dagen. Na de oefenwedstrijd in België van afgelopen dinsdag kwam het zestal gisteravond ook nog voor de beker met U24 in actie. Toch wel een erg druk programma voor deze jonge spelers, waarbij je je kunt afvragen waarom het eerder genoemde vijftal langs de kant bleef.

In de tweede periode kwam Zorg en Zekerheid Leiden er niet aan te pas. Door driepunters van Wouter Breel en Joey Schelvis – twee van de negen spelers met een Leids verleden – liep de fel aangemoedigde thuisploeg niet alleen snel in, de Katwijkers namen een voorsprong. Schelvis bepaalde met een driepunter de ruststand op 40-33.

Waar Zorg en Zekerheid Leiden een moeizaam tweede kwart speelde, daar zakte Grasshoppers in het derde kwart ver terug. Na zes minuten zette Poulina met een rake vrije worp Zorg en Zekerheid Leiden weer op voorsprong. Op drie seconden voor het einde van het derde kwart vergrootte Ververs de marge naar vier punten: 50-54.

In de laatste periode wist Zorg en Zekerheid Leiden de Katwijkers lange tijd op afstand te houden. Door vijf punten op rij van Draper stond het met nog een kleine vijf minuten te gaan 58-67. Een minuut later had Grasshoppers de achterstand teruggebracht tot 65-67. Belangrijke scores van Sjoerd van Vilsteren zorgden vervolgens voor een 73-69 voorsprong van Grasshoppers. Draper zorgde nog wel voor 75-71, maar het laatste woord was voor Jesper Jobse die voor de 77-71 eindstand zorgde.