85-68

Datum: dinsdag 20 september 2016 · 19:30
Locatie: Mons Arena, Mons

Mons-Hainaut verslaat ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de laatste oefenwedstrijd op Belgische bodem ook verloren. De Leidse ploeg kreeg met 85-68 klop van Belfius Mons-Hainaut, de tegenstander op de Open Dag, komende zondag. Met 14 punten werd Floris Versteeg topscorer.

Zorg en Zekerheid Leiden startte met Cashmere Wright, Rogier Jansen, Daviyon Draper, Jan Driessen en Floris Versteeg. Door twee driepunters van Wright (al na zeventien seconden) en Versteeg wist de Leidse ploeg Belfius Mons-Hainaut tot halverwege het eerste kwart bij te houden. Daarna liepen de Belgen uit naar een 18-11 kwartstand.

Na drie minuten in het tweede kwart was het verschil opgelopen naar negen punten: 23-14. Door vrije worpen van Marijn Ververs en Driessen, een lay-up van Rens Butter alsmede driepunters van Draper en Jansen kwam Zorg en Zekerheid Leiden terug in de wedstrijd: 27-26. Vijf punten op rij van Wright en een lay-up van Jansen zorgden zelfs voor een 31-33 voorsprong met nog twee minuten te spelen. Juist in die laatste fase gaf Zorg en Zekerheid Leiden het uit handen. Mons-Hainaut pakte nog snel even een 12-0 run om te gaan rusten bij 43-33.

Na twee minuten spelen in het derde kwart moest coach Paul Vervaeck Wright al naar de kant halen. De Amerikaanse spelverdeler was tegen zijn vierde fout opgelopen. Gedurende dit kwart bleef de Leidse ploeg steeds op een punt of vijftien volgen. Het derde kwart werd afgesloten met een 67-50 achterstand.

In de slotperiode slaagde Zorg en Zekerheid er niet in om het verschil echt terug te brengen. Versteeg en Draper zorgden nog wel voor een paar dunks, maar dat kon niet verhinderen dat de Belgen met 85-68 de winst grepen.

Rogier Jansen tekende voor 11 Leidse punten. Draper en Wright (in slechts 18 minuten vanwege vijf persoonlijke fouten) noteerden allebei 10 punten. Draper en Driessen werden toprebounder met ieder zeven stuks. Jansen en Butter deelden allebei vier assists uit.

Het wachten is op Thomas Koenis, Jessey Voorn en Mohamed Kherrazi. De drie internationals sluiten zich morgen aan bij de rest van de selectie.