Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zich versterkt met de 1.98 meter lange Wesley Alcegaire. De 27-jarige Amerikaan speelde afgelopen seizoen bij het Zweedse KFUM Nassjo Basket. Alcegaire tekende vandaag een contract voor het aankomende seizoen.

Wesley Alcegaire (geboren 1 oktober 1994 in Miami, Florida) ging na zijn highschool (Archbishop Curley Notre Dame High School) eerst twee jaar naar Liberty in de NCAA. Zijn laatste twee seizoenen kwam Alcegaire uit voor Bowling Green. Hier nam zijn ontwikkeling een snelle vlucht. In zijn laatste collegeseizoen (2016-2017) startte hij alle 32 wedstrijden. Hierin was hij gemiddeld goed voor 11.6 punten, 1.4 rake driepunters, 3.3 rebounds en 1.4 assists.

Alcegaire werd niet gedraft voor de NBA. Hij zette zijn basketballoopbaan voort in Europa. Zijn eerste stop was KK Bratunac in Bosnië en Herzegovina. In 25 wedstrijden zette de Amerikaanse forward goede cijfers neer: gemiddeld 17.6 punten, 2.1 rake driepunters, 6.2 rebounds, 2.3 assists en 1.4 steals. Hij vervolgde zijn loopbaan bij het Slowaakse BK Inter Bratislava. In dat jaar maakte hij al eens kennis met de Vijf Meihal. In de Europe Cup kreeg Inter Bratislava twee keer klop van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. In een team vol buitenlandse krachten was er voor Alcegaire weinig speeltijd weggelegd.

Vanwege corona kwam Alcegaire een seizoen niet in actie in Europa, maar afgelopen seizoen werd hij door KFUM Nassjo Basket aangetrokken, een ploeg die op het hoogste niveau van Zweden acteert. Alcegaire voelde zich daar thuis en behoorde in 32 van de 35 wedstrijden tot het startende vijftal. In gemiddeld 29 minuten kwam hij tot 13.4 punten, 1.8 rake driepunters, 4.2 rebounds, 2.4 assists en 1.0 steals.

“Wes is een goede allrounder”, geeft hoofdcoach Doug Spradley aan. “Hij doet een heleboel goede dingen op het veld. Ik denk dat hij ons team aan beide kanten van het veld in balans zal brengen.”


Contract Eredivisie Wesley_Alcegaire

Meer nieuwsberichten