Wesley Alcegaire heeft afgelopen zaterdag tegen Landstede Hammers zijn laatste wedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gespeeld. De 28-jarige Amerikaan heeft zelf het besluit genomen om de Leidse club te verlaten.

De 1.98 meter lange Wesley Alcegaire (geboren 1 oktober 1994 in Miami, Florida) kwam voor dit seizoen over van het Zweedse KFUM Nässjö Basket. Hij stond te boek als een goede allrounder, die het team aan beide kanten van het veld in balans zou brengen. Alcegaire had een kortlopend contract. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bood aan om het contract tot het einde van het seizoen te verlengen, maar Alcegaire nam het besluit om daar niet op in te gaan.

In 12 wedstrijden voor de BNXT League stond Alcegaire gemiddeld iets meer dan 24 minuten per wedstrijd binnen de lijnen. Daarin was hij goed voor 10.6 punten, 1.6 rake driepunters, 2.8 rebounds, 2.9 assists en 1.2 steals. In de twee kwalificatieduels voor de FIBA Europe Cup kwam Alcegaire in gemiddeld 25 minuten tot 9.5 punten, 2.0 rake driepunters, 4.0 rebounds en 2.0 assists per wedstrijd.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bedankt Alcegaire voor zijn inzet en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.

De technische staf van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zal op zoek gaan naar een vervanger voor Alcegaire.


Eredivisie spelernieuws Wesley_Alcegaire

Meer nieuwsberichten