Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zich net voor het sluiten van de transferperiode versterkt met Nick King. De 2.03 lange Amerikaan is inzetbaar als forward. King speelde op college bij Middle Tennessee Staten één jaar samen met Giddy Potts.

King (geboren 5 augustus 1995) ging na zijn highschoolperiode op East High in 2013 naar Memphis. Daar speelde hij twee seizoenen. Zijn cijfers van zijn freshman seizoen (4.9 punten en 3.3 rebounds) wist hij als sophomore (tweedejaars) te verbeteren naar 7.3 punten en 4.8 rebounds. Daarna stapte King over naar Alabama. Vanwege een longinfectie kwam hij daar slechts zeven wedstrijden in actie.

King sloot zijn collegecarrière af bij Middle Tennessee State. In dat seizoen (2017-2018) was hij ploeggenoot van Potts. Hij startte alle 33 wedstrijden en was goed voor gemiddeld 21.0 punten en 8.4 rebounds. Dat leverde hem diverse awards op: Conference-USA Player of the Year, All-Conference First Team en Conference-USA Newcomer of the Year. Hij kreeg zelfs een eervolle vermelding voor AP All-American. In datzelfde seizoen tekende Potts voor 13.3 punten en 4.3 rebounds.

Hoewel hij niet gedraft werd door een NBA-ploeg, probeerde hij toch als prof op het hoogste niveau aan te haken. In de Summer League van 2018 kwam hij namens de Los Angeles Lakers zowel in Las Vegas als Sacramento in actie. In 10 wedstrijden noteerde King gemiddeld 8.6 punten en 4.7 rebounds. Op 4 september 2018 tekende King een contract bij de Boston Celtics. In twee preseason wedstrijden was King in gemiddeld 6 minuten goed voor 4.0 punten en 2.5 rebounds.

Vlak voor de start van het NBA-seizoen werd King naar de Maine Red Claws, het G-League team van de Celtics, gestuurd. In 33 wedstrijden kwam de nu 25-jarige Amerikaan tot gemiddeld 8.5 punten en 4.9 rebounds.

In 2019 sloot King zich aan bij de San Miguel Alab Pilipinas. Hij werd binnengehaald als vervanger van Renaldo Balkman. In 16 wedstrijden maakte King indruk op de Filipijnen met gemiddeld 19.9 punten, 8.5 rebounds, 3.8 assists en 1.1 steals.

In oktober 2020 werd King aangetrokken door de Colombiaanse formatie Trigillos de Antioqui. Daar zette hij gemiddelden neer van 23.1 punten, 6.3 rebounds en 3.5 assists. Bij Zorg en Zekerheid Leiden zal King vooral meedraaien op de 4, al kan hij ook op andere posities ingezet worden.

“Nick is een veelzijdige speler, die op meerdere posities uit de voeten kan”, vertelt een enthousiaste coach Geert Hammink: “Ik ben blij dat we hem hebben kunnen toevoegen en hoop Nick snel op de training te zien.”


Eredivisie NickKing

Meer nieuwsberichten