Nick King keert niet terug in Leiden. De 2.03 meter lange forward vervolgt zijn carrière bij Orlandino Basket, dat op het tweede niveau in Italië uitkomt. De 26-jarige Amerikaan werd vlak voor het sluiten van de window om spelers aan te trekken door Zorg en Zekerheid Leiden ingelijfd. King maakte zijn debuut op 27 februari tegen Almere Sailors. Met 14 punten in beperkte speeltijd gaf hij meteen zijn visitekaartje af.

In het reguliere seizoen kwam King 13 keer in actie voor Zorg en Zekerheid Leiden. In gemiddeld iets meer dan 23 minuten per wedstrijd was hij goed voor 12.5 punten, 5.5 rebounds en 1.7 assists per wedstrijd.

In de play-offs – King speelde in verband met evenwichtsstoornissen in zeven van de acht wedstrijden mee – kwam hij gemiddeld 24 minuten binnen de lijnen. Daarin deed hij er een schepje bovenop ten opzichte van het reguliere seizoen. King kwam in de play-offs door met gemiddeld 14.3 punten, 4.1 rebounds en 2.0 assists.

In totaal sloot King zijn Leidse seizoen af met 21 wedstrijden, 267 punten, 103 rebounds, 36 assists, 10 steals en 3 blocks. King kwam twee keer tot 25 punten: in de play-offs tegen Basketbal Academie Limburg en in het reguliere seizoen tegen Heroes Den Bosch. In die wedstrijd in Den Bosch, waar Emmanuel Nzekwesi niet van de partij was, pakte King ook uit met 12 rebounds.

Overigens ziet het er naar uit dat er op korte termijn nieuwe spelers worden aangetrokken. Reden om de site de komende tijd goed in de gaten te houden.

 


Eredivisie NickKing

Meer nieuwsberichten