Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft vandaag overeenstemming bereikt met Drago Pasalic. De Kroatische center heeft zijn handtekening onder een contract gezet dat hem voor één seizoen aan de Leidse club verbindt. De 2.08 meter lange center kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Donar.

Drago Pasalic (geboren 23 juni 1984) begon zijn basketbalcarrière in zijn geboorteplaats Split. Na vijf seizoenen vertrok hij in 2005 naar Turkije. Via Griekenland en Spanje keerde Pasalic in 2010 Kroatië terug bij Cibona Zagreb.

Daarna zette hij zijn basketbalcarrière achtereenvolgens voort in Oekraïne, Slovenië, Turkije, Israël, Bosnië-Herzegovina, Qatar en Polen. In 2015 was hij weer een seizoen terug in Kroatië, waar de nu 35-jarige center uitkwam voor KK Zadar.

In 2016 streek Pasalic in Nederland neer. Donar lijfde de center in, die zich in zijn eerste seizoen meteen een plek verwierf in het All*Star Team van de Dutch Basketball League. Met de Groningse formatie beleefde Pasalic veel successen.

Afgelopen seizoen kwam Pasalic, die in het begin van zijn carrière nog uitkwam voor het nationale team van Kroatië, in 32 reguliere competitiewedstrijden gemiddeld 17 minuten binnen de lijnen. Daarin was de Kroaat goed voor 8.1 punten en 4.2 rebounds. In 18 Europese wedstrijden kreeg Pasalic gemiddeld 18 minuten speeltijd. Daarin tekende de center, die in Groningen van de bank kwam, voor 5.6 punten en 3.6 rebounds.

"We zijn blij dat we met Drago een speler hebben kunnen contracteren met uitgebreide internationale ervaring”, stelt coach Rolf Franke. “Hij past goed in het concept dat we dit jaar voor ogen hebben met een juiste balans perimeter- inside.”

Met het aantrekken van Pasalic bestaat de kern van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball op dit moment verder uit Worthy de Jong, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Braxton Huggins, Taylor Persons en Jarvis Williams.


DragoPasalic Eredivisie

Meer nieuwsberichten