Drago Pasalic is in het ziekenhuis opgenomen. De lange center, die afgelopen seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden, werd tijdens joggen getroffen door een hartstilstand. De 36-jarige Kroaat werd ter plekke gereanimeerd en is daarna naar het ziekenhuis vervoerd. Tot maandagavond werd hij in een kunstmatige coma gehouden. Vanaf deze plek wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.

Na drie seizoenen gespeeld te hebben voor Donar, maakte de 2.08 meter lange Pasalic de overstap naar Zorg en Zekerheid Leiden. Hij speelde in totaal 35 wedstrijden voor de Leidse club. Daarin tekende Pasalic voor 233 punten, 35 driepunters, 116 rebounds, 33 assists en 14 steals. Het voortijdig beëindigen van het seizoen 2019-2020 betekende een abrupt einde van de carrière van Pasalic als actief basketballer.

Door het coronavirus moesten alle basketballers opeens thuis op de bank plaats gaan nemen in plaats van te trainen. Van de spelers kon derhalve ook nog geen afscheid genomen worden. Zorg en Zekerheid Leiden was voornemens om dit in het nieuwe seizoen te doen.


DragoPasalic Eredivisie

Meer nieuwsberichten