Wat vrijwel niemand had verwacht, is toch gebeurd. BC Trepca wist BCM Gravelines Dunkerque met 76-68 te verslaan. Als gevolg van dat resultaat is Zorg en Zekerheid Leiden groepswinnaar geworden. Dat Zorg en Zekerheid Leiden 6 december van start gaat in de tweede groepsfase van de FIBA Europe Cup, was vorige week al zeker.

In de tweede groepsfase wordt Zorg en Zekerheid Leiden ingedeeld in Groep N. Daarin krijgt het gezelschap van Niners Chemnitz, dat vanavond Heroes Den Bosch met 88-61 versloeg. De Duitse formatie was al groepswinnaar.

De andere twee tegenstanders zijn de tweede en derde beste nummers 2 uit de eerste groepsfase. Itelym Varese werd tweede in de groep met Göttingen. Op onderling resultaat werd de Italiaanse formatie naar de tweede plek verwezen, maar omdat Varese 3 van de 4 wedstrijden had gewonnen, eindigen zij als tweede beste nummer 2.

De derde tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden is een oude bekende, namelijk CSM CSU Oradea. In het verleden heeft de Leidse ploeg al eens tegen deze Roemenen gespeeld. Op 24 oktober 2018 werd het in Leiden 90-76. De return op 14 november werd met 72-76 ook gewonnen. Formeel gezien had Zorg en Zekerheid Leiden in deze groep opnieuw tegen BCM Gravelines Dunkerque gemoeten, maar er was een restrictie dat ploegen uit de eerste groepsfase niet opnieuw tegen elkaar kunnen uitkomen.

De tweede groepsfase start op 6 december. Zodra het schema bekend is, wordt dat op deze site gepubliceerd.


Eredivisie EuropeCup FIBA Groepswinnaar TweedeGroepsfase

Meer nieuwsberichten