Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zich ingeschreven voor de Basketball Champions League 2021/2022. Het wordt de zevende keer sinds de terugkeer van topbasketbal in Leiden in 2006 dat de Leidse basketbalformatie zich op de Europese velden gaat begeven. De eerste keer was in het seizoen2010/2011, als gevolg van de bekerwinst in het seizoen 2009/2010.

“Als kampioen van de Dutch Basketball League ben je het aan je stand verplicht om aan de Basketball Champions League deel te nemen”, licht Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, de beslissing om in te schrijven toe. “Het biedt de club en de spelers een extra mooie uitdaging voor het komende seizoen. Tevens zal deelname aan de Basketball Champions League ook bijdragen bij het rekruteren dan wel het behouden van spelers.”

In voorgaande seizoenen heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball prachtige affiches gehad. “In de Basketball Champions League wordt dat alleen nog maar beter. We kijken er dan ook enorm naar uit om op dit niveau te mogen acteren.”

Na het veroveren van het landskampioenschap, de vierde keer in de Leidse historie, werd er al gespeculeerd over deelname aan de Basketball Champions League. Worthy de Jong, de meest ervaren Leidse speler met 55 wedstrijden in Europese clubcompetities, sprak toen al de hoop uit dat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich zou inschrijven. “Dat zou zeker een hele mooie stap zijn voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Wil ik het spelen? Natuurlijk!”

De deelname van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball aan de Basketball Champions League moet eind juni goedgekeurd worden door het bestuur van de Basketball Champions League. In principe is er een plaats in de kwalificatieronde voor de landskampioen gereserveerd. Voor komend seizoen mogen 56 ploegen zich aanmelden. 24 ploegen worden direct geplaatst in het hoofdtoernooi, de andere 32 ploegen gaan onderling uitmaken welke 8 ploegen doorgaan naar het hoofdtoernooi. De loting voor de kwalificatierondes en het hoofdtoernooi vindt plaats op 7 juli 2021.


ChampionsLeague Eredivisie

Meer nieuwsberichten