Zorg en Zekerheid Leiden is nog steeds in de race voor een plek in de groepsfase van de Basketball Champions League. Na de verrassende zege in de laatste seconden tegen Belfius Mons-Hainaut (76-74), mag de Leidse ploeg het woensdagmiddag opnemen tegen Tsmoki Minsk. Deze wedstrijd uit de halve finale van het kwalificatietoernooi begint om 17.30 uur.

Tsmoki Minsk, de kampioen van Wit-Rusland, mikt op een nieuwe deelname aan het reguliere seizoen van de Basketball Champions League. Om zo ver te komen zal allereerst van Zorg en Zekerheid Leiden gewonnen moeten worden.

De formatie uit Minsk telt drie Amerikanen. Angelo Warner (1.88 meter) en DeAngelo Isby (1.96 meter) zijn als guard aangetrokken. Robert Upshaw is een 2.13 meter lange center, die afgelopen seizoen uitkwam voor Konyaspor, dat op het tweede niveau in Turkije acteert. Upshaw kwam daar gemiddeld tot 16.5 punten en 7.3 rebounds. Warner komt over van Szolnoki uit Hongarije. Afgelopen seizoen was hij actief in drie wedstrijden voor de FIBA Europe Cup. Daarin noteerde hij gemiddeld 14.7 punten, 4 rebounds en 4 assists. Isby speelde maar een paar wedstrijden voor Lucenec uit Slowakije.

Tsmoki Minsk kwam afgelopen seizoen in de Basketball Champions League tot zes wedstrijden. Dat leverde twee zeges op: tegen Cholet (82-75) en Hapoel Holon (69-79). De buitenlandse topscorers van dat seizoen zijn vetrokken. Andrei Rahozenka, een 1.84 meter lange spelmaker, kwam gemiddeld tot 9.4 punten. Stefan Jankovic is een 2.11 lange center uit Servië, die in 2019-2020 al Champions League ervaring opdeed bij AEK Athene.

Zorg en Zekerheid Leiden kan woensdag in elk geval beschikken over Jhonathan Dunn. De letter of clearance is binnen en is door de FIBA geaccepteerd. Dat is een welkome toevoeging voor de Leidse formatie, want vier spelers moesten maandag meer dan 30 minuten binnen de lijnen blijven. Het meespelen van Dunn geeft coach Geert Hammink derhalve wat meer wisselmogelijkheden.

Het duel wordt live uitgezonden via het etalagekanaal van Ziggo (kanaal 13) of op een van de andere zenders van Ziggo Sport die niet tot het basispakket behoren. De livestats vind je hier.


ChampionsLeague Eredivisie Kwalificaties Preview TsmokiMinsk

Meer nieuwsberichten