Zorg en Zekerheid Leiden treedt zaterdag weer in eigen huis aan. De Leidse ploeg neemt het op tegen het goed gestarte Basketbal Academie Limburg. Het is voor Zorg en Zekerheid Leiden de laatste krachtmeting op eigen bodem voordat de wedstrijden om de FIBA Europe Cup gaan beginnen.

Zorg en Zekerheid Leiden leek zaterdag de leiding in de Dutch Basketball League over te nemen. De wedstrijd in Leeuwarden werd immers met 66-77 gewonnen. Toch kon de Leidse ploeg de punten maandag weer inleveren. De formatie van Rolf Franke had om het aantal Home Grown spelers op het verplichte aantal van vier te brengen, twee spelers uit de U18 van Zorg en Zekerheid Leiden over laten komen vanuit Utrecht. Deze spelers waren echter niet speelgerechtigd en dus besloot het bestuur van de Dutch Basketball League dat de winstpartij werd omgezet in een 20-0 nederlaag.

Basketbal Academie Limburg is het seizoen goed begonnen. Tussen zeges op Apollo Amsterdam en Aris Leeuwarden zat een nederlaag tegen Landstede Hammers en dat is geen schande. Afgelopen zaterdag kreeg de ploeg van coach Radenko Varagic alle kansen om zich de top-3 in te schieten. Daar leek het vlak voor rust ook op. Den Helder Suns keek tegen een achterstand van 46-28 aan. De Limburgers lieten het na de pauze echter lelijk liggen en gingen alsnog met 72-81 ten onder.

De Amerikaan Trey Burch-Manning is de topscorer van de Limburgers met een gemiddelde van 13.0 punten per wedstrijd, op de voet gevolgd door Roel Aarts (12.8 punten). Dit duo reboundt in dezelfde volgorde het beste: 7.8 om 7.2 stuks. De op het oude nest teruggekeerde Roel van Overbeek staat bij de assists op een keurig gemiddelde van 8.0.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden is het voorlopig de laatste wedstrijd voor de Dutch Basketball League. In het weekend van 26 oktober is de ploeg uitgeroosterd, want de competitie telt maar negen ploegen. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor 2 november, een uitwedstrijd tegen Heroes Den Bosch.

Dit betekent echter niet dat de ploeg kalm aan kan doen. Op woensdag 23 oktober treedt Zorg en Zekerheid Leiden voor de FIBA Europe Cup in Portugal aan tegen SL Benfica, dat Donar in de eerste voorronde voor de Basketball Champions League uitschakelde. Een week later staat de eerste thuiswedstrijd voor de FIBA Europe Cup op de rol: het Slowaakse Inter Bratislava is dan te gast in de Vijf Meihal.

Maar goed, eerst staat dus de wedstrijd tegen Basketbal Academie op het programma. Zoals gebruikelijk begint het duel in de Vijf Meihal om 20.00 uur. Kaarten kun je hier bestellen.


BAL Eredivisie Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten