Na de interlandbreak, waarin Luuk van Bree, Marijn Ververs en Maarten Bouwknecht voor de Orange Lions in actie kwamen, gaat het Nederlandse deel van de BNXT League weer verder. Voor Zorg en Zekerheid Leiden betekent dat twee thuiswedstrijden in drie dagen tijd. Komende donderdag wordt er in de Vijf Meihal gespeeld tegen Donar (aanvang 20.30 uur) en komende zaterdag thuis tegen Basketbal Academie Limburg (aanvang 20.00 uur).

In de huidige stand neemt Zorg en Zekerheid Leiden een vijfde plaats in, met vier overwinningen en twee nederlagen. In verliespunten staat de Leidse formatie op een gedeelde tweede plaats met Landstede Hammers.

De wedstrijd tegen Donar is er eentje uit de eerste competitieronde. Omdat Zorg en Zekerheid Leiden op dat moment nog in Cholet verkeerde, waar gestreden werd voor kwalificatie voor de FIBA Europe Cup, werd dat duel uit het programma gehaald en naar deze donderdag verplaatst. Coach Doug Spradley was daar niet blij mee, want doordat het trio internationals mogelijk pas woensdag op de training terugkeert, is er van een normale voorbereiding nauwelijks sprake.

Donar, donderdag dus de eerste tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden, heeft nou ook bepaald geen goede voorbereiding. Vlak na de laatste speelronde voor de break werd gemeld dat Charles Callison en Artjoms Butjankovs op eigen verzoek de ploeg hebben verlaten. Viktor Gaddefors, een Zweedse international, werd inmiddels als eerste vervanger voor de forwardpositie aangetrokken. In principe is Gaddefors speelgerechtigd voor de wedstrijd van donderdag. De Groningse ploeg is ook nog bezig om een nieuwe spelverdeler aan te trekken.

Basketbal Academie Limburg heeft veel spelers uit de vorige jaargang verloren. De huidige formatie van coach Radenko Varagic heeft pas één zege in zeven wedstrijden geboekt. Van Apollo Amsterdam werd gewonnen (89-80), kleine nederlagen waren er tegen Den Helder Suns (75-77), Yoast United (74-70). Tegen Aris Leeuwarden, Donar, Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en Landstede Hammers was het verschil aan de eindstreep groter. Met het oog op een goede kwalificering en mogelijke deelname aan de Nederlandse play-offs waren vooral de nederlagen tegen Den Helder Suns en Yoast United erg duur. In de voorbereiding oefende Zorg en Zekerheid Leiden al eens tegen Basketbal Academie Limburg. Dat leverde toen een klinkende 88-64 overwinning op.

Kortom, twee keer in drie dagen tijd de kans om het nieuwe team van Zorg en Zekerheid Leiden in actie te zien. Klim op de tribune en moedig je favorieten aan!


BAL BNXT_League Donar Eredivisie Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten