Bert Samson keert komend seizoen niet terug als assistent-coach bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Vanwege een verschil in visie heeft het bestuur van de Leidse club besloten dat de 64-jarige Haarlemmer komend seizoen niet actief zal zijn als assistent-coach bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Samson (geboren 4 mei 1955) maakte afgelopen seizoen, na drie seizoenen werkzaam geweest te zijn als coach bij Akrides, zijn rentree bij de Leidse club. De docent bij Sportkunde Inholland Haarlem maakte eind jaren tachtig al zijn opwachting in de Leidse regio. Na enkele jaren coach geweest te zijn van BV Leiderdorp, stapte hij in 1991 over naar Luba Leiden, zoals BS Leiden toen heette. Overigens werd Akrides onder zijn leiding in zijn tweede seizoen bij de club uit Velsen kampioen van de eerste divisie en verdiende op die manier het recht om te promoveren naar de promotiedivisie.

Samson, die jarenlang in diverse functies betrokken is geweest bij de Nederlandse Basketball Bond (bondscoach en docent bij de opleidingen), kijkt tevreden terug op afgelopen seizoen. Hij fungeerde als een prima klankbord voor Franke en leidde ook geregeld de training bij de Leidse hoofdmacht. Rob van Hooven, bestuurslid technische zaken bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, schrijft een deel van het succes van afgelopen seizoen toe aan Bert Samson. “Hij heeft het goed gedaan.” Ondanks zijn ervaring en inzicht staat een verschil in visie een contractverlenging in de weg.

Samson laat desgevraagd weten dat hij beschikbaar is om komend seizoen elders aan de slag te gaan.


BertSamson Eredivisie

Meer nieuwsberichten