Zorg en Zekerheid Leiden Basketball maakt ook komend seizoen gebruik van talenten uit de opleidingsteams om op die wijze de hoofdmacht te ondersteunen. Het technisch hart van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft een vijftal spelers geselecteerd dat met de selectie mee gaat trainen en met regelmaat wordt ingezet bij de wedstrijden.

Twee spelers hebben namens Zorg en Zekerheid Leiden al wat vlieguren gemaakt in de Dutch Basketball League. Troy Emeka Koehler (18 jaar) is een 1.94 meter lange guard/forward. Onder Paul Vervaeck trainde Koehler al mee met de selectie en kwam hij in een tweetal oefenwedstrijden binnen de lijnen. Afgelopen seizoen maakte Koehler veertien keer zijn opwachting voor de hoofdmacht. Zijn eerste score was in de thuiswedstrijd tegen Kapfenberg (10 oktober 2018). Koehler dunkte een alley-oop pass van Maurice Watson hard binnen. Dit seizoen zal hij ook uitkomen voor het Leidse team in de Dutch Talent League (U21).

Ook Twan Polman maakte afgelopen seizoen minuten voor het Leidse vlaggenschip. De 21-jarige guard stapte op zijn zeventiende van Lokomotief over naar Zorg en Zekerheid Leiden. Polman kreeg van coach Rolf Franke zestien keer speeltijd toebedeeld. Daarin scoorde hij meer driepunters dan tweepunters. De 1.87 meter lange guard gaat ook spelen in het eerste team van BS Leiden.

De 2.04 meter lange Jelle van Heiningen speelde al eerder in Leidse dienst. Onder coach Richard den Os maakte hij in het verleden minuten in de Dutch Talent League. Afgelopen seizoen keerde de 21-jarige power forward/center tegen het einde van de competitie terug in het eerste team van BS Leiden. Net als Polman zal Van Heiningen dit seizoen ook uitkomen voor BS Leiden.

Yaëll dos Santos Borges (18 jaar) is een nieuwe speler voor de Leidse club. De 1.88 meter lange guard is van Basketball Academie Limburg overgekomen. Dos Santos Borges staat ook op het roster van het Leidse team in de Dutch Talent League.

Eloi Nimako Sarkodee (18 jaar) kwam tot vorig seizoen uit voor Basketball Academie Limburg. Afgelopen seizoen speelde de 1.99 meter lange forward voor de Orange Lions Academy in de Dutch Talent League. Bij Zorg en Zekerheid Leiden zal hij ook uitkomen in de Dutch Talent League.

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden telt nu dertien namen: Worthy de Jong, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Troy Koehler, Twan Polman, Tayler Persons, Braxton Huggins, Jarvis Williams, Josh Cunningham, Drago Pasalic, Jelle van Heiningen, Yaëll dos Santos Borges en Eloi Nimako Sarkodee.


Eredivisie Selectie

Meer nieuwsberichten