Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de selectie voor aankomend seizoen rond. De technische staf heeft een viertal spelers geselecteerd dat met de selectie mee gaat trainen en met regelmaat wordt ingezet bij de wedstrijden, te weten Lucas Kruithof, Liam van der Schalie, Duko Bos en Nezar Kanbier.

Het viertal is bij de selectie gehaald om de jeugdopleiding verder aan te laten sluiten bij de hoofdmacht. Door meer te trainen, en met betere spelers, krijgen jonge talenten de kans om zich verder te ontwikkelen.

Lucas Kruithof (geboren 17 juli 2000) werd halverwege afgelopen seizoen door Geert Hammink bij de selectie gehaald. De 2.01 meter lange forward, die al sinds 13 juni 2006 lid is van BS Leiden, debuteerde op 19 januari met 6 punten tegen The Hague Royals. In de drie wedstrijden voor de play-offs tegen Landstede Hammers was er voor Kruithof een plaats in de startende vijf weggelegd. In totaal kwam hij 10 wedstrijden voor het vlaggenschip in actie. Kruithof kwam afgelopen seizoen ook uit voor het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Liam van der Schalie (geboren 1 maart 2003) is lid van de Leidse basketbalvereniging sinds 8 september 2011. De 19-jarige guard/forward, die één jaar in Spanje heeft gespeeld, kwam afgelopen seizoen ook uit in het Leidse team in de Dutch Talent League (U22). De 1.93 meter lange Van der Schalie was een van de laatste afvallers voor het Nederlands U20 team dat naar het EK 2022 ging.

Duko Bos (geboren 8 mei 2002) speelde afgelopen seizoen eveneens in het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Net als Van der Schalie speelde de 1.95 meter lange Bos één seizoen in Spanje. De jonge forward is al lid van BS Leiden sinds 23 september 2016.

Nezar Kanbier (geboren 19 februari 2001) behoorde afgelopen seizoen eveneens tot de selectie van het in de Dutch Talent League uitkomende U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 1.75 meter lange guard zette op 8 januari 2012 zijn eerste stappen op het plankier voor de Leidse basketbaltrots.

“We prijzen ons gelukkig dat we deze vier jonge spelers in ons programma hebben”, zegt Doug Spradley, de coach van het vlaggenschip van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. “Zij werken elke dag hard om hun basketbalvaardigheden te verbeteren.”

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball telt nu dertien spelers: Maarten Bouwknecht, Luuk van Bree, Marijn Ververs, Stan van den Elzen, Deion Hammond, Erikas Venskus, Thomas Rutherford, Wesley Alcegaire, Roeland Schaftenaar, Lucas Kruithof, Liam van der Schalie, Duko Bos en Nezar Kanbier.


Eredivisie Jeugdspelers Selectie

Meer nieuwsberichten