Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de selectie voor aankomend seizoen verder vormgegeven. Het technisch hart van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft een viertal spelers geselecteerd dat met de selectie mee gaat trainen en met regelmaat wordt ingezet bij de wedstrijden, te weten Mees van ’t Hoff, Kevin Jonathan, Quincy Tjon Affo en Jamayro de Windt.

Jamayro de Windt werd afgelopen seizoen in de voorbereiding door coach Geert Hammink bij de selectie gehaald. De 20-jarige guard had eerder al zijn eredivisiedebuut gemaakt bij Basketbal Academie Limburg. Bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball kwam de 1.83 meter lange spelverdeler in 13 wedstrijden binnen de lijnen. In een van de eerste wedstrijden van het seizoen, tegen Aris Leeuwarden, kreeg De Windt bijna 27 minuten speeltijd toebedeeld en had hij een belangrijke rol in de winstpartij.

Mees van ’t Hoff, een 2.08 meter lange center, kwam afgelopen seizoen eveneens in 13 wedstrijden binnen de lijnen voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Drie seizoenen geleden maakte de nu 20-jarige Van ‘t Hoff al deel uit van het U18-team van de Leidse club. Na een seizoen gespeeld te hebben voor EABN, een Amerikaanse prep-school in Orlando, keerde hij afgelopen seizoen terug in Leiden.

Voor Kevin Jonathan was het afgelopen seizoen vooral veel leren. De 19-jarige forward speelde één wedstrijd in de hoofdmacht, dit seizoen moet dat aantal hoger uitvallen.

Quincy Tjon Affo is een nieuw gezicht bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De recent 21 jaar geworden forward kwam afgelopen seizoen nog uit voor Heroes Den Bosch, waar hij in negen wedstrijden door coach Jean-Marc Jaumin werd ingezet. Daarvoor speelde de 2.03 meter lange Tjon Affo vier seizoenen in de Verenigde Staten, zowel op high school als op college.

“We hebben drie spelers kunnen tekenen die hier vorig jaar ook waren”, stelt coach Geert Hammink. “Jamayro, Kevin en Mees weten wat we doen en vooral hoe we dat willen doen. Het feit dat ze terug zijn, is bijzonder belangrijk. Ondanks hun leeftijd hebben zij al een gouden medaille thuis hangen. Zij waren belangrijk in het kampioensjaar en ik verwacht dat zij nog belangrijker gaan zijn dit komende seizoen. Quincy is overgekomen van een ploeg die ook goed in elkaar zat. Hij zal natuurlijk een periode moeten wennen hoe wij dingen doen, maar ik verwacht dat Quincy dat snel oppakt en ons zal helpen.”

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball telt nu twaalf spelers: Maarten Bouwknecht, Luuk van Bree, Jhonathan Dunn, Mees van ’t Hoff, Kevin Jonathan, Worthy de Jong, Arunas Mikalauskas, Asbjørn Midtgaard, Samardo Samuels, Quincy Tjon Affo, Marijn Ververs en Jamayro de Windt.


Eredivisie Selectie Talenten

Meer nieuwsberichten