In München is vanochtend geloot voor de achtste finales van de FIBA Europe Cup. Zorg en Zekerheid Leiden is gekoppeld aan het Italiaanse Dinamo Sassari, dat poulewinnaar werd in de groep van Donar. De Leidse ploeg opent met een thuiswedstrijd op 6 maart. De return is een week later.

Coach Rolf Franke ziet Dinamo Sassari als een mooie tegenstander. “In het voorseizoen hebben we in Trento al laten zien dat we tegen dit soort tegenstanders kunnen spelen. Wat ons betreft is dat door de wedstrijden in de tweede ronden en het behalen van de laatste 16 alleen maar bevestigd.”

Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, reageert verheugd op de loting. “We hadden natuurlijk liever Oostende geloot, maar ik ben blij dat we nog enigszins in West-Europa blijven met een uitwedstrijd op Sardinië.”

Dat het een lastige tegenstander is, komt voor Verburg niet als een verrassing. “Dinamo Sassari is poulewinnaar geworden en heeft het goed gedaan. Het is een zware tegenstander. Het wordt niet makkelijk.”

In de groepsfase nam de Italiaanse ploeg het twee keer op tegen Donar. In MartiniPlaza werd het 78-84 voor Dinamo Sassari. Op Sardinië werd het 97-74. De Italiaanse ploeg leed in de groep één nederlaag en dat was tegen landgenoot Pallacanestro Varese. In eigen huis werd er verloren met 87-90, maar in Varese legde Dinamo Sassari de basis voor de groepswinst door met 69-79 te winnen.

Rashawn Thomas, een 2.03 meter lange forward, is de topscorer van de ploeg met een gemiddelde van 13.9 punten per wedstrijd. Achille Polonara, een forward van 2.05 meter, is de tweede scorer van de ploeg: 12.9 punten gemiddeld. Voor het betere sloperswerk hebben de Italianen de beschikking over de voormalige NBA-speler Jack Cooley. De 2.06 meter lange center is de beste rebounder van de ploeg met gemiddeld 6.3 rebounds. Daarnaast pakt Cooley, die in de NBA is uitgekomen voor de Utah Jazz en de Sacramento Kings, ook nog 10.4 punten per wedstrijd mee.

Qua statistieken heeft Dinamo Sassari geen echte uitschieter, maar de kracht zit ‘m vooral in de diepte van het team. De ploeg beschikt over vijf Amerikanen, een Canadees en een Senegalees. Polonara speelde trouwens eerder dit jaar met het nationale team van Italië mee tegen de Orange Lions.

De volledige loting is als volgt (eerstgenoemde ploeg speelt de tweede wedstrijd in eigen huis):
Donar – Filou Oostende
Pinar Karsiyaka – BK Ventspils
Alba Fehervar – Telekom Baskets Bonn
Ironi Ness Ziona – Bakken Bears
s.Oliver Würzburg – Avtodor Saratov
Balkan BC – UNET Holon
Dinamo Sassari – Zorg en Zekerheid Leiden
Pallacanestro Varese – Z Mobile Prishtina

Mocht Zorg en Zekerheid Leiden zich plaatsen voor de kwartfinale, dan wordt de tegenstander de winnaar van de tweestrijd tussen Pinar Karsiyaka en BK Ventspils.


Eredivisie EuroCup

Meer nieuwsberichten