Voor Zorg en Zekerheid Leiden breken belangrijke tijden aan. Komende woensdag wordt March Madness voortgezet met de eerste wedstrijd uit de achtste finales van de FIBA Europe Cup. De Leidse ploeg speelt dan in de eigen Vijf Meihal tegen Dinamo Sassari.

Zorg en Zekerheid Leiden begint met een goed gevoel aan de eerste wedstrijd. In Den Bosch tankte de Leidse ploeg weer zelfvertrouwen. Op één momentje na, aan het begin van het tweede kwart, stond Zorg en Zekerheid Leiden de hele wedstrijd op voorsprong tegen New Heroes. Er werd volwassen gespeeld en het tempo werd vooral bepaald door de uitblinkende spelmaker Maurice Watson Jr., die door basketbalkenner Leon Kersten dan ook werd uitgeroepen tot ‘Haai van de Week’.

In Den Bosch opereerde Zorg en Zekerheid Leiden nog zonder de van een enkelblessure herstellende Mohamed Kherrazi. Vandaag is de international begonnen met een opbouwtraining, om vervolgens dinsdag volledig te kunnen trainen. Het is even aankijken hoe zijn enkel reageert, maar Kherrazi heeft er vertrouwen in dat hij woensdag zijn team kan helpen.

Banco di Sardegna Sassari kan in elk geval niet spreken van een ongeslagen reeks in aanloop naar de eerste wedstrijd uit de achtste finales. Voor de interland break verloor de ploeg met 102-83 van het lager geklasseerde Fiat Torino. Dat was voor het bestuur van de club de druppel die de emmer deed overlopen. Coach Vincenzo Esposito kon zijn koffers pakken en werd vervangen door voormalig Italiaans international Gianmarco Pozzecco.

Pozzecco maakte zondag 3 maart zijn debuut als coach van Dinamo Sassari. Dat leverde geen winst op. Na verlenging werd met 100-105 verloren van het als derde gerangschikte Vanoli Basket Cremona. Jaime Smith (zie foto), Rashawn Thomas en Dyshawn Pierre kwamen aan 18 punten. Stefano Gentile (12 punten) en Justin Carter (11 punten) scoorden ook nog in de dubbele cijfers. Jack Cooley trok 10 rebounds naar beneden. Smith was goed voor vier van de veertien driepunters.

Wil je bij deze Europese klassieker in de Vijf Meihal zijn, koop dan hier je kaartje. Dan kun je altijd zeggen dat jij er ook bij was.


DinamoSassari Eredivisie EuroCup

Meer nieuwsberichten