In het Zwitserse Mies vond vanochtend de loting plaats voor de kwalificatiewedstrijden voor deelname aan het Regular Season van de Basketball Champions League. Zorg en Zekerheid Leiden stuit in de eerste wedstrijd op Belfius Mons-Hainaut. Dit duel vindt op 13 september plaats op een nog nader te bepalen locatie.

In totaal 24 ploegen doen mee aan de kwalificatierondes, van wie er vier zijn die zich plaatsen voor het Regular Season. Er zijn vier poules met daarin zes teams. Zorg en Zekerheid Leiden zit in het zogenoemde kwart 2. Belfius Mons-Hainaut, de eerste tegenstander, werd afgelopen seizoen tweede in België, door in de finale van de play-offs met 3-1 te verliezen van Filou Oostende.

Mocht de Leidse ploeg deze kwartfinale overleven, dan is Tsmoki Minsk uit Wit-Rusland de volgende opponent. In de andere helft van kwart 2 zitten De’Longhi Treviso (Italië), London Lions (Engeland) en Bakken Bears (Denemarken). Uiteindelijk gaat een van deze zes teams door naar het Regular Season van de Basketball Champions League.

De winnaar van kwart 2 komt dan uit in Group D, samen met AEK Athene (Griekenland), VEF Riga (Letland) en Falco Szombathely (Hongarije).

"Mons is een geduchte tegenstander”, stelt hoofdcoach Geert Hammink. “We gaan ons voorbereiden deze wedstrijd te winnen. Wie we daarna tegenkomen, zien we dan wel. Het moge duidelijk zijn dat de teams in het kwalificatietoernooi van hoog niveau zijn. Dat zijn wij ook en ik zie uit naar de uitdaging."


ChampionsLeague Eredivisie

Meer nieuwsberichten