Zorg en Zekerheid Leiden doet voor het tweede opeenvolgende seizoen mee aan de strijd om de FIBA Europe Cup. Waar landskampioen Landstede Basketbal al rechtstreeks geplaatst is voor de groepsfase, daar moet Zorg en Zekerheid Leiden eerst nog twee kwalificatiewedstrijden afwerken.

Zorg en Zekerheid Leiden behoort tot de tien ploegen die nog niet rechtstreeks geplaatst zijn voor de groepsfase. De Leidse formatie is wel een van de vijf geplaatste ploegen, evenals U-BT Cluj Napoca (Roemenië), Dnipro (Oekraïne), Pinar Karsiyaka (Turkije) en Kataja Basket (Finland).

Deze vijf teams worden tijdens de loting (24 juli) gekoppeld aan een van de vijf ongeplaatste teams. Dit zijn: Borisfen (Wit-Rusland), Beroe (Bulgarije), Tarti Ülikool (Estland), Rahoveci (Kosovo) en Boras (Zweden). De eerste wedstrijden staan gepand voor 2 oktober. De geplaatste ploegen spelen het tweede duel op 9 oktober thuis. De winnaars stromen door naar de groepsfase, waar ook afvallers van de Basketball Champions League nog kunnen aansluiten.


Eredivisie EuropeCup Kwalificaties

Meer nieuwsberichten