Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft een tweede Amerikaan voor het aankomende seizoen vastgelegd. Braxton Huggins heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen. De 1.93 meter lange Amerikaan, die afkomstig is van Fresno State, is een shooting guard.

Braxton Huggins (geboren 30 november 1996) koos na zijn high school periode bij Mira Monte in 2014 voor New Mexico State. In de drie jaar dat hij voor de Aggies uitkwam, werd drie keer het postseason bereikt. In 2015 en 2017 deed New Mexico State mee aan het NCAA Tournament en in 2016 aan het National Invitation Tournament.

Huggins verbeterde zich ieder jaar. In zijn derde seizoen bij New Mexico State stond hij gemiddeld bijna 28 minuten binnen de lijnen en was hij goed voor 13.7 punten, 2.6 rebounds en 1.3 assists. Daarna stapte Huggins over naar Fresno State. Vanwege deze overstap moest hij het seizoen 2017-2018 uitzitten.

Huggins deed het goed bij Fresno State. Van de 31 wedstrijden vertrok hij er 30 als startende guard. Hij werd topscorer van de ploeg met gemiddeld 18.5 punten per wedstrijd. In bijna 30 minuten per wedstrijd droeg Huggins met gemiddeld 4.3 rebounds, 1.7 assists en 1.1 steals ook op deze vlakken zijn steentje bij. In de Mountain West werd hij vierde op de topscorerslijst. Gemiddeld was hij goed voor 3.3 rake driepunters per wedstrijd en daarin stond hij in de Conference bovenaan. In maart tekende Huggins voor 10 rake driepunters in een wedstrijd tegen San Jose State.

Door coaches en media werd Huggins uitgeroepen tot Mountain West Newcomer of the Year. Tevens werd Huggins opgenomen in het All-Mountain West Second Team.

“Wij zijn enorm blij met de komst van Braxton”, stelt coach Rolf Franke. “Hiermee hebben we een belangrijke spot vervuld in de perimeter. Zoals bekend willen we snel en technisch goed basketbal spelen en daar past deze stap goed bij.”


BraxtonHuggins Eredivisie Guard

Meer nieuwsberichten