Hoewel er gisteren nog een nieuwe speler voor Zorg en Zekerheid Leiden gelanceerd werd en het daarbij niet zal blijven, is vanochtend de eerste Amerikaan voor het nieuwe seizoen al geland. Teammanagers Bart Kriek en Simon Hoogendoorn waren naar Schiphol getogen om Braxton Huggins op te vangen.

De 1.93 meter lange Huggins is door de Leidse club binnengehaald als shooting guard. De 22-jarige Amerikaan speelde afgelopen seizoen bij Fresno State. Van de 31 wedstrijden vertrok hij er 30 als startende guard. Hij werd topscorer van de ploeg met gemiddeld 18.5 punten per wedstrijd. In bijna 30 minuten per wedstrijd droeg Huggins met gemiddeld 4.3 rebounds, 1.7 assists en 1.1 steals ook op deze vlakken zijn steentje bij. Gemiddeld was hij goed voor 3.3 rake driepunters per wedstrijd.

Hoewel alle spelers zich pas na de derde week van augustus moeten melden, besloot Huggins om het anders aan te pakken. Hij wilde graag eerder komen om een beetje om zich heen te kijken, te acclimatiseren en nog even te relaxen voordat het echte werk gaat beginnen.


BraxtonHuggins Eredivisie

Meer nieuwsberichten