Dat Braxton Huggins niet bij Zorg en Zekerheid Leiden terug zou keren, was al wel bekend. De 23-jarige guard zet zijn Europese basketbalcarrière voort in Finland. Huggins tekende een contract bij KTP Basket Kotka.

De oud-speler van Fresno State speelde in de Dutch Basketball League 20 wedstrijden voor de Leidse formatie. Daarin was Huggins gemiddeld goed voor 15.2 punten, 3.2 rebounds, 1.4 assists, 0.9 steals en 0.6 blocks. Zijn driepunters werkte hij tegen 45% af: 50 raak uit 111 pogingen.

In de FIBA EuropeCup kwam Huggins twaalf keer in actie. Daarin zette hij gemiddelden neer van 15.9 punten, 5.3 rebounds, 2.1 assists, 1.3 steals en 0.5 blocks. Ook in de Europese wedstrijden wist Huggins van ver raak te schieten. In deze reeks was hij 36 keer succesvol uit 86 pogingen.

Met de bekerwedstrijden en de SuperCup-match erbij gerekend, speelde Huggins 36 keer voor Zorg en Zekerheid Leiden. Daarin tekende de goedlachse Amerikaan voor 541 punten, 137 rebounds, 66 assists, 35 steals en 19 blocks.

Huggins belandde door 95 rake driepunters op een twintigste plaats in het alltime klassement bij de drietjes. Als de competitie niet voortijdig afgesloten was, dan is het niet ondenkbaar dat Huggins een stuk hoger in dit klassement was gekomen.

Zorg en Zekerheid Leiden wenst Huggins veel succes in Finland.


BraxtonHuggins Eredivisie

Meer nieuwsberichten