Na Erikas Venskus afgelopen maandag heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball vandaag de tweede buitenlandse speler vastgelegd. De Pool Szymon Wojcik (een 2.06 meter lange center/power forward) heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarige overeenkomst met Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Wojcik is 22 jaar.

Szymon Pjotr Wojcik (geboren op 11 november 1999 in Wroclaw) heeft het basketbal niet van een vreemde. Zijn vader Adam speelde professioneel basketbal van 1987 tot 2012 en werd drie keer uitgeroepen tot MVP van de Poolse competitie.

Het eerste buitenlandse avontuur van Wojcik kwam al in 2017. De toen 17-jarige Pool speelde een seizoen voor het belofteteam van het Franse Espoirs Chalon-Saône.

Vanaf 2018 was Wojcik actief in de Amerikaanse collegecompetitie. Na Missouri State en Northwest Florida College speelde hij de afgelopen twee seizoenen voor UMBC (University of Maryland, Baltimore County). De Poolse jeugdinternational kwam als een van de eerste spelers van de bank.

In zijn laatste seizoen kreeg hij gemiddeld bijna 14 minuten speeltijd. Daarin was hij goed voor 7.1 punten, 3.6 rebounds en 0.6 blocks. In de kwartfinale van de conference play-offs noteerde Wojcik 17 punten, 8 rebounds en 3 blocks. Mede door dat resultaat werd hij opgenomen in het America East All-Tournament Team.


Contract Eredivisie Szymon_Wojcik

Meer nieuwsberichten