Zorg en Zekerheid Leiden mag dan in Groningen gewonnen hebben, garantie op het winnen van de play-offs van de BNXT League is dat allerminst. Donar presteerde in de kwart- en halve finale beter in uitwedstrijden dan in het eigen MartiniPlaza. Drie punten verschil is ook te verwaarlozen. Zorg en Zekerheid Leiden zal dus nog één keer alles uit de kast moeten halen. Het duel begint om 20.00 uur.

De eerste helft was niet het Zorg en Zekerheid Leiden dat iedereen graag ziet. Arunas Mikalauskas en Geert Hammink wezen allebei op het spel van voor rust. Dat was te statisch en af en toe wat aan de tamme kant. In de tweede helft ging dat stukken beter en daar zal Zorg en Zekerheid Leiden aanknopingspunten moeten zien te vinden om de thuiswedstrijd winnend af te kunnen sluiten. Ok, een nederlaag met één of twee punten verschil of een gelijke stand na 40 minuten is ook voldoende voor het winnen van de BNXT play-offs, maar daar wil niemand op gokken.

Verdedigend had Zorg en Zekerheid Leiden een aantal zaken prima op orde. Marquis Addison en Austin Luke waren in de tweede wedstrijd tegen Heroes Den Bosch goed voor 25 en 31 punten. Daar kwamen de twee Groningse guards dit keer niet aan. Addison kwam tot 5 punten, Luke scoorde 3 punten. Dat Donar dan toch dichtbij bleef, was te danken aan het sterke spel van Leon Williams en de scores van Thomas Koenis en Willem Brandwijk, die in meeste gevallen betrekkelijk vrij konden aanleggen.

In een volle Vijf Meihal zal het moeten gebeuren. Heroes Den Bosch vierde daar onlangs nog een feestje, dat wil Zorg en Zekerheid Leiden niet nogmaals meemaken. Daarom wordt er weer een dringend beroep gedaan op de Leidse supporters om hun ploeg luidruchtig te steunen, ook op de momenten dat het even wat moeilijker lijkt te gaan. Juist dan kan een ‘oppepper’ van het supporterslegioen van grote waarde zijn.

Het wordt ook de laatste wedstrijd dat we Worthy de Jong in de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden kunnen zien spelen. Vanaf 2010 heeft hij, op één seizoen Frankrijk na, zich voor meer dan 100% ingezet voor zijn cluppie.

In elke ronde van de BNXT play-offs lag een voortijdig einde op de loer, maar telkens wist Zorg en Zekerheid Leiden dit te voorkomen. In de do or die thuiswedstrijd tegen Leuven Bears pakte De Jong uit met 24 punten, 10 rebounds en 4 assists. In Oostende speelde hij een van zijn beste wedstrijden van dit seizoen met 31 punten (60% schot), 4 rebounds en 4 assists. Hoe mooi zou het zijn als hij dan zaterdag met de beker van de BNXT play-offs in de hand kan staan? Dat zou een mooi afscheid zijn, maar dan moet er wel van begin af aan met het mes op tafel gespeeld worden.

Donar zal zich niet zo maar gewonnen geven en moed putten uit het feit dat de Groningers dit seizoen al eens eerder in de Vijf Meihal hebben gewonnen (69-71). Maar vergeet niet dat bij die wedstrijd vanwege de coronamaatregelen geen publiek aanwezig mocht zijn. Dus twijfel niet en scoor nog een van de laatste tickets voor de laatste wedstrijd van dit seizoen van Zorg en Zekerheid Leiden. Dat doe je hier.


BNXT_play-offs Donar Eredivisie Finale Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten