Worthy de Jong komt ook de komende drie seizoenen uit voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De Leidse club bereikte vandaag overeenstemming met de 99-voudig international. Komend seizoen begint de 1.94 meter lange guard/forward aan zijn tiende seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Worthy de Jong (geboren op 14 maart 1988) debuteerde in het seizoen 2009-2010 bij Rotterdam Challengers in de eredivisie. Na dat seizoen maakte hij de overstap naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Voor die club bleef hij actief tot 2016. Na een uitstapje naar SOMB in Frankrijk van één seizoen, keerde de 32-jarige basketbalspeler weer terug bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Gedurende die negen seizoenen kwam De Jong in 435 wedstrijden, zowel in Nederland als in de Europese toernooien, uit voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Hij is de alltime leader voor de Leidse club in alle denkbare statistieken. In die negen seizoenen tekende de immer spectaculair spelende en altijd strijdende De Jong voor 5.686 punten, 501 driepunters, 2.231 rebounds, 1.247 assists, 935 steals en 241 blocks.

Afgelopen seizoen was De Jong, die in 2016 nog uitgeroepen werd tot Most Valuable Player (MVP) van de Dutch Basketball League, in de Nederlandse competitie gemiddeld goed voor 15.2 punten, 5.6 rebounds, 3.8 assists, 2.4 steals en 0.6 blocks. In de 14 duels voor de FIBA Europe Cup zette De Jong gemiddelden neer van 15.9 punten, 5.3 rebounds, 3.9 assists, 2.2 steals en 0.8 blocks. In de uitwedstrijd tegen het Turkse Pinar Karsiyaka schoot De Jong nog 36 punten binnen.

Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, is blij dat De Jong voor de Leidse club behouden blijft. “Worthy is al jaren onderdeel van de Leidse familie. We hebben zijn trouw aan Zorg en Zekerheid Leiden Basketball willen belonen met een meerjarig contract. Hij is de basis waarop we verder willen bouwen.”

Het spreekt voor zich dat de nieuwe coach Geert Hammink uitkijkt naar de samenwerking met De Jong. “Iedere coach, dus ook ik, moet superblij zijn als je de beste Nederlandse speler in de DBL in je ploeg kunt hebben. In de afgelopen tien jaar heeft hij veel betekend voor het Nederlandse basketbal. Het is fantastisch dat hij de komende jaren bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball blijft spelen. Ik zie er naar uit om met hem aan de slag te gaan.”

In de komende periode gaan Hammink en de technische staf verder werken aan het invullen van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor het seizoen 2020-2021.


Eredivisie Tiendeseizoen WorthyDeJong

Meer nieuwsberichten