Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft Worthy de Jong tijdelijk aan de selectie toegevoegd. Met het oog op belangrijke NBB Basketball Cup- en BNXT wedstrijden voor de boeg en het nog niet speelgerechtigd zijn van David Collins is de toevoeging van Worthy de Jong een aangename versterking.

Worthy de Jong, Mister ZZ Leiden, behoeft verder geen introductie. Hij nam eerder dit seizoen officieel afscheid van Zorg en Zekerheid Leiden in een bomvolle Vijf Meihal en speelde zijn laatste wedstrijd voor de club in de gewonnen finale van de BNXT League. Hij heeft zowat alle records van de club in handen en heeft zich sindsdien volledig gericht op 3x3 basketball.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft in overleg met de NBB, de huidige werkgever van Worthy de Jong, afspraken gemaakt waardoor hij de komende tijd het 3x3 schema met Zorg en Zekerheid Leiden kan combineren. De prioriteit van Worthy is en blijft het behalen van de Olympische Spelen met het Nederlandse 3x3 team. Worthy is direct inzetbaar en zal deel uitmaken van de selectie in de halve finale van de NBB Basketball Cup tegen Donar.

“Worthy heeft al meerdere keren meegetraind toen we met een aantal spelers in de lappenmand zaten. Zijn staat van dienst spreekt voor zich en op basis wat ik van hem heb kunnen zien zal hij zeer zeker een belangrijke inbreng kunnen hebben in deze belangrijke fase van het seizoen”, aldus Doug Spradley, coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.


Eredivisie Spelersnieuws WorthyDeJong

Meer nieuwsberichten