Het Nederlandse 3x3 team heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de Olympische Spelen later dit jaar in Parijs. De Nederlandse equipe heeft een hoog Zorg en Zekerheid Leiden-gehalte, want Worthy de Jong, Jan Driessen en Arvin Slagter hebben voor Zorg en Zekerheid Leiden gespeeld en dat geldt ook voor bondscoach Aron Royé.

In april lukte het Nederland niet om zich bij het eerste kwalificatietoernooi al te verzekeren van een startbewijs voor Parijs. Royé had voor de eerste ronde gekozen voor Worthy de Jong, Jan Driessen, Dimeo van der Horst en Bryan Alberts. Voor het tweede kwalificatietoernooi was Alberts ingeruild voor de meer ervaren Arvin Slagter.

Die wisseling pakte goed uit. Nederland bleef in het Japanse Utsunomiya ongeslagen. In de poule werd er gewonnen van Puerto Rico (21-16), Litouwen (21-18) en Brazilië (22-15). Op zondagochtend had Nederland in de halve finale weinig moeite met Mongolië: 21-11. In de finale stuitte Nederland opnieuw op Litouwen. Ook dit keer werd er gewonnen: 19-15.

Worthy de Jong, de topscorer van de Nederlandse ploeg, zei na de gewonnen finale het volgende: “Ongeveer twee jaar geleden kwam ik de sport in met een doel: Parijs halen. Om dát te halen, in persoonlijk gezien moeilijke tijden… Dit laat zien dat hard werken loont. Dit was een extreem goede pot van ons. Dit is het uiteindelijke resultaat van progressie die al lang is ingezet. We zagen er goed uit, van begin tot eind. Ongelooflijk!”

Jan Driessen speelde tussen 2014 en 2017 80 wedstrijden voor Zorg en Zekerheid Leiden. Tussen 2010 en 2013 kwam Arvin Slagter 150 keer uit voor de Leidse club. Aron Royé, bondscoach 3x3, speelde tussen 2006 en 2007 in totaal 61 wedstrijden voor Zorg en Zekerheid Leiden. Worthy de Jong is niet voor niets Mister ZZ Leiden. Hij heeft alle clubrecords qua totalen in handen. De Jong kwam tussen 2010 en 2023 maar liefst 533 keer uit voor Zorg en Zekerheid Leiden.


3x3 Aron_Royé ArvinSlagter Eredivisie Jan_Driessen Olympische_Spelen WorthyDeJong

Meer nieuwsberichten